Acasă Actualitate Timișoara: Este nevoie de sânge! Sunt așteptați donatori la Centrul de Transfuzie

Timișoara: Este nevoie de sânge! Sunt așteptați donatori la Centrul de Transfuzie

2401
DISTRIBUIȚI

Sunteți așteptați să donați sânge, la Timișoara. Este nevoie de sânge! O spun cei de la Centrul de Tranfuzie Sanguină din urbea de pe Bega. În perioada concediilor scade numărul donatorilor și implicit stocul de sânge.

Dacă vreți să donați sânge, atunci puteți face acest lucru de luni până vineri, de la ora 8 la 13, la Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara, de pe strada Martir Marius Ciopec, nr.1, lângă Spitalul Județean.

„Este nevoie de sânge la Timișoara! Începe perioada concediilor, iar numărul donatorilor scade considerabil”, transmit cei de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara.

Pentru a dona sânge trebuie să aveți vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, greutate peste 50 de kg, puls regulat, 60-100 bătăi pe minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării, să nu fiți sub tratament pentru diferite afecţiuni, respectiv hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine și să nu aveți sau să fi avut următoarele boli: TBC, sifilis, malarie, epilepsie şi alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (pzoriazis, vitiligo), miopie forte peste 6 dioptrii, cancer, hepatită de orice fel.

De asemenea, nu pot dona femeile însărcinate, în perioada de lăuzie sau aflate în perioada menstruală.

 

 

Comentarii

comentarii