Acasă Actualitate Timișoara, în topul orașelor unde parcarea se plătește cu cardul

Timișoara, în topul orașelor unde parcarea se plătește cu cardul

1274
DISTRIBUIȚI

Potrivit dezvoltatorilor TPARK, aplicația prin care se poate plăti parcarea în 50 de orașe din România și în peste 60 din Ungaria, Timișoara este în topul național al orașelor unde este preferată plata cu cardul. La acest capitol, în primele șapte luni din acest an, capitala Banatului este depășită doar de Alba Iulia, în top 3 mai intrând și Târgu Mureș. La nivel național, în perioada ianuarie – iulie 2021, plata cu cardul a reprezentat 12% din valoarea tranzacțiilor.

„La nivel național, observăm că metoda cea mai des aleasă pentru plata parcării rămâne, în continuare, SMS-ul. Însă, vorbim aici de un procent care în ultima vreme a înregistrat scăderi, în timp ce plata cu cardul câștigă tot mai mult teren. Ne așteptăm cât de curând la o creștere de 40-50% pe acest segment”, transmite Daniela David, COO TPARK.

Datele TPARK mai arată că traficul rutier a revenit la cote normale, comparativ cu primele luni de pandemie. Dacă în iunie și iulie anul trecut, aplicația TPARK înregistra puțin peste 5.000 de plăți pentru vigneta de Ungaria, în aceeași perioadă din 2021, numărul s-a dublat, depășind 10.000 de tranzacții.

Comentarii

comentarii