Acasă Actualitate Timișoara – între paradigmă și parabolă

Timișoara – între paradigmă și parabolă

DISTRIBUIȚI

Joi, 4 mai 2023, de la ora 13:00, în Sala Mare a Senatului Universității Politehnica Timișoara, din Piața Victoriei nr. 2, va avea loc lansarea antologiei ”Timișoara între paradigmă și parabolă”, ediția a doua revizuită și adăugită, publicată de Universitatea Politehnica Timișoara alături de Fundația Politehnica Timișoara și Asociația Culturală 3600.

Volumul apărut la Editura Politehnica a fost editat de Elena Jebelean, Alina Mazilu, Eleonora Ringler-Pascu și Daniela Șilindean și reia, într-o formulă nouă, un proiect realizat în anul 2001 împreună cu un grup de studente de la Facultatea de Litere, Filosofie și Istorie din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Cartea propune texte literare dedicate, de-a lungul timpului, orașului Timișoara de către o serie întreagă de scriitori. Acestea sunt însoțite de fotografii realizate de arhitecții Hortensia și Mihai Botescu. Sunt opere care invită cititorul la o călătorie în spațiu și timp. Pluralismul și multiculturalitatea sunt redate prin mărturii scrise în limbile germană, maghiară și sârbă, pe lângă cele în limba română – în încercarea de a vorbi despre ideea de identitate și conștiință etnică, volumul constituindu-se ca o oglindă textuală și fotografică a ceea ce poate însemna Timișoara.

În cadrul evenimentului va lua cuvântul conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, prof.univ.dr.ing. Ivan Bogdanov, președintele executiv al Fundației Politehnica, prof.univ.dr. Cornel Ungureanu, președintele Uniunii Scriitorilor – filiala Timișoara, precum și editoarele antologiei.

Fragmente din textele cuprinse în volum vor fi citite de studenții specializării Artele spectacolului – Actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a UVT. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Comentarii

comentarii