Acasă Actualitate Timişoara, inundată în urma unei furtuni

Timişoara, inundată în urma unei furtuni

1388
DISTRIBUIȚI

Peste 80 de apeluri la numărul de urgenţă 112, peste 250 de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei care a inundat subsoluri de instituţii publice, dar şi case sau anexe gospodăreşti, în urma unei furtuni care a avut loc în Timişoara şi în judeţul Timiş. Pentru zona de sud – vest a judeţului au fost emise avertizări cod roşu de fenomene meteo periculoase.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, în urma ploilor abundente, în dispeceratul Inspectoratului s-au înregistrat peste 80 de apeluri pe numărul unic 112, prin care cetăţenii au solicitat intervenţia pompierilor la mai multe adrese din municipiul Timişoara şi localităţile limitrofe.

”Astfel, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din subsolul a 3 instituţii publice (Casa Tineretului, Str. Arieş, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş şi Maternitatea Bega), 18 case, 9 curţi, 10 beciuri şi subsoluri inundate şi 6 anexe gospodăreşti. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuţi – un copac căzut pe calea ferată pe raza localităţii Satchinez, şi alţi doi copaci căzuţi în Timişoara”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

Peste 250 de pompieri au intervenit, în noaptea de joi spre vineri, pentru evacuarea apei din imobilele inundate şi pentru adunarea copacilor căzuţi.

În sprijinul pompierilor din Timişoara au venit şi colegi din cadrul Staţiilor de Pompieri Buziaş şi Deta şi Detaşamentul de pompieri Lugoj.

În ultimele 24 de ore au fost emise mai multe atenţionări şi avertizări de fenomene meteo periculoase, printre care şi două avertizări de Cod Roşu pentru zona de Sud-Vest a judeţului şi pentru localităţile Niţchidorf, Gătaia şi Tormac.

Comentarii

comentarii