Acasă Editorial Timișoara își caută city-managerul

Timișoara își caută city-managerul

DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță intenția de selectare a unui city- manager pentru Timișoara. Era firesc, orașul are nevoie stringentă de un om capabil să facă ceea ce nu s-a făcut în epoca Robu. Adică, mai întâi să cunoască foarte bine orașul și specificul cartierelor sale. Apoi, să știe legislație și administrație, în ”degetul mic”. Ne-am săturat de impostori și de submediocri. Acest manager va trebui să fie deschis, să comunice bine, nu doar cu primarul, dar cu resortul domeniilor conectate primăriei, să nu facă nazuri atunci când i se aduc la cunoștință probleme orașului: curățenia, aerul, căldura, transportul public, poliția, circulația, poluarea fonică și restul temelor nerezolvate. Cei din trecut aveau un fel de țâfnă obraznică, nimeni nu putea să se plângă pentru o temă sau o criză a orașului, pentru că o interpretau personal. Era ca și cum le aduceai atingere ”marilor caractere și marilor competențe”. Era foarte greu să răspundă apelurilor telefonice, in interesul orașului, desigur.

Timișoara s-a săturat de acești ”robi ai trecutului”.

Orașul are nevoie de un spirit organizat, de un bănățean autentic, ca mod de viață, dar care să și iubească orașul. Nu trebuie să fie performat într-o multi națională, nu! Orașul are spirit, spiritul Timișoarei, despre care nu mai vorbim, ca și cum ar fi pe moarte… City-managerul trebuie să știe istoria parcurilor, pentru ca să le poată reface, să știe istoria orașului pentru ca să-i iubească fiecare poartă și fiecare clădire istorică. Casele au viață, nu sunt doar niște povești din albumele de artă. Să iubească curățenia și să ne ajute să redevenim ”Mica Viena”, așa cum ne știa o lume întreagă.

Apoi, să știe legislația fumatului, a zgomotelor, pentru a putea arăta respect timișorenilor, pentru a ne proteja pe noi, cei aproape 400 000 locuitori împotriva agresorilor și abuzatorilor, din mijlocul focarelor de poluare (se știu ei, să-i știe și managerul, nu?). Să fie capabil pentru construirea unor relații corecte, dar și armonioase, cu alte instituții publice, dar și cu agenții economici și ONG-urile.

Ne mai dorim să fie educat, să-și înțeleagă rostul său în slujba cetățenilor și a Timișoarei.

Ups, i-am făcut un fel de portret ideal. De fișa postului se ocupă primarul Dominic Fritz.

Așteptăm selecția, cu sufletul la gură!

Comentarii

comentarii