Acasă Administraţie Timișoara, pe „lista neagră” a Comisiei Europene. Autoritățile județene au luat seamă...

Timișoara, pe „lista neagră” a Comisiei Europene. Autoritățile județene au luat seamă de poluarea cu dioxid de azot din Timișoara, dar asigură că situația se îmbunătățește

DISTRIBUIȚI

Grupul Județean privind coordonarea aplicării planurilor de menținere a calității aerului și a planurilor de calitate a aerului, condus de prefectul Liliana Oneț, s-a întâlnit astăzi pentru a lua primele măsuri după ce Timișoara a intrat pe „lista neagră” a Comisiei Europene, pentru depășirile limitelor de NO­2 din anul 2018.

În cadrul ședinței s-au pus în discuție stadiile actuale de elaborare pentru Planul de menținere a calității aerului pentru județul Timiș și Planul de Calitate a Aerului în Municipiul Timișoara;

Totuși, reprezentantul Agenției pentru Protecția Mediului Timiș, Doina Marin, a spus că în ceea ce privește depășirile, în comparație cu anul 2019, anul acesta s-au înregistrat mult mai puține depășiri, acestea fiind cauzate, în special, de lipsa precipitațiilor.

Media lunară de particule în suspensie PM10, a scăzut în aprilie 2020, comparativ cu luna aprilie a anului precedent, cu între 6 și 26%. Pentru NO2, scăderile din 2020, față de anul precedent, sunt de: între 10 și 38 % în luna martie, între 17 și 54 % în luna aprilie și între 22 și 69 % în luna mai.

În aceeași ședință, reprezentantul Consiliului Județean Timiș a explicat că „Planul de menținere a calității aerului pentru Județul Timiș” se află în stadiul de refacere cu completările trimise de APM, iar reprezentantul Primăriei Municipiului Timișoara a spus că „Studiul privind Calitatea Aerului în Municipiul Timișoara”, se află în stadiu de avizare. „În acest plan sunt cuprinde măsurile pentru reducerea indicatorului PM10, care implicit vor duce la scăderea concentrației de dioxid de azot în municipiul Timișoara”, a spus acesta.

Comentarii

comentarii