Acasă Politica Timişoara poate fi capitala! – susţine Florin Bîrsăşteanu, preşedintele PSD Timişoara

Timişoara poate fi capitala! – susţine Florin Bîrsăşteanu, preşedintele PSD Timişoara

602
DISTRIBUIȚI

image1 1

 

Domnule Florin Bîrsăşteanu, aţi declarat de multe ori că vă doriţi o Timişoara sănătoasă, cum ar trebuie să arate, ce ar trebui să însemne?

Timişoara trebuie să fie un model în toate domeniile, de la educaţie şi sănătate până la domeniul social, la cultură şi sport, plus infrastructură. Avem nevoie de mai mulţi medici în spitale, de spaţii decente pentru tratamentul pacienţilor, de baze sportive, de şcoli dotate, spaţii de învăţământ moderne, centre sociale bine organizate, de proiecte bine articulate şi armonizate, avem nevoie de performanţă.

Există şansa să ajungem la performanţă?

Cu siguranţă, da ! Avem istoria de partea noastră, suntem un oraş bogat şi avem cea mai importantă resursă – oamenii de calitate, oameni care muncesc, oameni care performează în profesiile lor, oameni care merită respect. Sunt convins că dacă lucrăm împreună, noi putem face CAPITALA din Timişoara, o capitală a reputaţiei, o capitală a educaţiei, o capitală a sănătăţii, o capitală a inovaţiei.

Sună a promisiune…

Este o realitate şi sunt absolut convins că sunt mulţi oameni care gândesc ca mine. Îmi doresc să mă uit în ochii fiecăruia şi să-i spun direct câteva lucruri simple şi oneste despre cum am putea să lucrăm împreună pentru Timişoara:
Voi fi în slujba TA. Este inadmisibil ca un primar să facă totul după bunul plac, punând ambiţiile şi orgoliile lui mai presus de orice. Obligaţia primarului este să-i asculte pe oameni, să găsească soluţii la problemele lor, să creeze acea stare de confort în care ei să-şi trăiască mulţumiţi toată viaţa. Cred şi susţin cu tărie.
Voi rămâne cu capul pe umeri. Înainte de metrou şi poduri suspendate avem nevoie de lucruri simple : de siguranţă – pentru că hoţii nu pot face legea în oraşul nostru, de curăţenie – pentru că ne înneacă praful şi gunoaiele, şobolanii şi ţânţarii, de gestionarea corectă a banilor – pentru că risipa banului public este echivalentul furtului ! Pornim de la lucrurile de bază şi apoi ne ocupăm de toate celelalte.
Voi lucra în echipă. Poţi realiza foarte multe de unul singur, dar când ai echipă duci greul mult mai uşor şi, cu oamenii potriviţi, obţii rezultate extraordinare. Voi lua alături de mine oameni profesionişti şi muncitori, nu am nevoie de majorete sau de consilieri decorativi care să mă aprobe la fiecare cuvânt. Vreau oameni eficienţi nu purtători de hârtii.
Voi fi primarul tuturor. Cu siguranţă nu-mi voi favoriza prietenii de concedii cu contracte din bani publici şi nici nu voi da autorizaţii pe sprânceană. Regulile sunt la fel pentru toată lumea. Nu poate fi unul mai presus decât ceilalţi. Plătim taxe şi impozite la fel şi avem aceleaşi drepturi şi obligaţii. Inclusiv tu care citeşti sau eu.
Voi pune Timişoara în mişcare. Vreau să văd oameni fericiţi, oameni veseli, oameni activi. Sportul pentru toată lumea, mişcarea în aer liber, atitudinea proactivă, trebuie promovate cu prioritate. Îmi asum obligaţia de a investi în copii talentaţi în schimbul finanţării opulente a unor echipe de vedete care prin rezultate îşi bat joc de numele acestui oraş. Voi susţine bicicliştii mai ales pentru că sunt şi eu unul.
Voi lupta cu hoţii şi corupţii, dar şi cu „sistemul”. Vreau să văd că poliţia lucrează în folosul cetăţenilor oneşti din acest oraş. Hoţii trebuie să ajungă acolo unde le este locul – pe strada Popa Şapcă, astfel ca oamenii cinstiţi să circule fără spaimă oriunde vor. Regulile trebuie respectate. Nesimţirea trebuie taxată cu amenzi. Primăria trebuie să fie liberă de şpagă şi de „micile atenţii” şi deschisă către cetăţean. Jos birocraţia ! Administraţia poate funcţiona simplu, rapid şi eficient. Cred asta cu tărie.
Voi susţine şi încuraja performanţa.

Domnule Bîrsăşteanu, aceste şapte teme enumerate ce sunt?

Sunt LISTA lui Bîrsăşteanu. Aşa văd eu Timişoara sănătoasă în şapte puncte. Împreună cu toţi cei care cred ca mine, putem face ca Timişoara să fie capitala!
(P)

Comentarii

comentarii