Acasă Administraţie Timişoara, pregătită pentru iarnă, cu utilaje

Timişoara, pregătită pentru iarnă, cu utilaje

906
DISTRIBUIȚI
utilaj deszapezire 3

Cel puţin, aşa a fost informat primarul Nicolae Robu de către city-managerul Robert Kristof care a vorbit cu reprezentanţii firmei Brantner, care se ocupă de deszăpezirea Timişoarei.

“Firma spune că poate să facă faţă pentru deszăpezire. De obicei nu lucrează doar cu utilajele proprii, ci au şi utilaje închiriate; este această practică. Eu nu am discutat personal cu ei, a discutat city-managerul şi ei spun că fac faţă. Ştiu că aveţi în vedere prognoza care spune că vom avea o iarnă grea. Trebuie să fim pregătiţi să facem faţă dacă va fi aşa. Alternativă pentru forţa majoră cu o iarnă foarte grea şi vin nămeţi peste noi, facem mobilizare generală şi la firmele primăriei să intervină, cum se întâmplă în astfel de situaţii de forţă majoră. Nu în locul Brantner, ci pentru a ieşi din impas”, explică primarul Nicolae Robu.

El spune că în contractul cu firma este stipulată şi posibilitatea aplicării de sancţiuni dacă aceasta nu-şi face treaba.

Întrucât în ultimele ierni, când Timişoara a fost prinsă fără firme care să asigure  deszăpezirea corespunzătoare a oraşului, a nins din belşug, după încheierea licitaţiei şi semnarea contractului cu Brantner, primarul Nicolae Robu afirma în acel moment că se aşteaptă să nu mai ningă.

Licitaţia a fost câştigată în acest an de unicul participant la licitaţie, respectiv de aceeaşi firmă care asigură şi salubrizarea oraşului, SC Brantner Servicii Ecologice. Valoarea contractului încheiat pe patru ani este de 37 de milioane de lei cu TVA.

“S-a încheiat licitaţia pentru operatorul de deszăpezire. Acum sperăm să nu ningă mult, a nins destul atunci când nu aveam operator. A câştigat unicul ofertant, Brantner Servicii Ecologice. Conform contractului, acesta va primi 31 de milioane de lei plus TVA, pe o durată de patru ani. Trebuie precizat că se va plăti doar ceea ce se prestează efectiv. Noi nu avem asemenea condiţii (în contract, n.r.), de a se face plăţi fără să avem prestaţie, aşa cum este cazul altor unităţi administrative. Ca o noutate, în contract sunt prevăzute a fi curăţate toate cele 1.227 de străzi ale oraşului”, declara Nicolae Robu cu acel prilej.

Arsenalul firmei care va putea fi folosit iarna este de 14 utilaje multifuncţionale mari, 16 de dimensiune mică, 4 încărcătoare pentru zăpadă şi gheaţă, 4 transportoare, două autocisterne.

“Pe utilaje se vor folosi sisteme GPS, iar la finalul lucrărilor se va prezenta de către operator harta GPS, pe baza căreia se va semna recepţia. Şi cei de specialitate din primărie vor putea vedea live unde sunt respectivele utilaje pe teren”, a mai spus edilul.

Comentarii

comentarii