Acasă Actualitate Timişoara, promovată în Mexic: “Artă, cultură, revoluţie”

Timişoara, promovată în Mexic: “Artă, cultură, revoluţie”

755
DISTRIBUIȚI

Viitoare Capitală Europeană a Culturii 2021, Timişoara este promovată şi în Mexic, sub trei valori generice: artă, cultură, revoluţie.

“Din Mexic, despre Timişoara: Situat în vestul ţării, foarte aproape de graniţele cu Serbia şi Ungaria, acest frumos oraş românesc este un creuzet al multor culturi care au trăit în pace aici de secole, ceea ce i-a oferit o mare varietate de ideologii şi locul unde s-a aprins scânteia Revoluţiei care în 1989 a pus capăt dictaturii comuniste. Toate aceste atribute îl fac un loc foarte interesant care i-a adus numele de Capitală a Culturii Europene în 2021, deci merită vizitat”, este recomandarea venită din Mexic, preluată de viceprimarul Dan Diaconu.

Site-ul patadegatotv.com prezintă, între altele, “Schimbul de gardă”, care are loc săptămânal în pieţele Unirii şi Libertăţii, Episcopia reformată din Piaţa Maria, de unde a început Revoluţia din Decembrie 1989, Catedrala Mitropolitană cu plăcile comemorative dedicate martirilor care au căzut în acele zile pe treptele sfântului lăcaş, răpuşi de gloanţele armatei conduse de generalul Chiţac, strada Alba Iulia sub cerul multicolor ale umbreluţelor, Muzeul Revoluţiei întemeiat de dr. Traian Orban, “Copilul cu telefonul” din Piaţa Libertăţii, invenţii cu paternitate timişoreană, precum primul tramvai, recomandând ceea ce mai poate fi văzut: plimbările pe Canalul Bega, clădirile istorice, Piaţa Unirii, restaurante, terase, arta culinară locală, locuri de distracţii şi agrement. Toate completează o vacanţă excelentă în Timişoara 2021.

Comentarii

comentarii