Acasă Actualitate Timişoara rămâne în beznă. Proiectul prin care STPT-RATT trebuia să se ocupe...

Timişoara rămâne în beznă. Proiectul prin care STPT-RATT trebuia să se ocupe de iluminatul public stradal nu a fost votat de consilierii PSD

1552
DISTRIBUIȚI

Un proiect cu care primarul Nicolae Robu promitea să rezolve întunericul de pe străzile Timişoarei, prin preluarea de către fostul RATT a serviciilor de mentenanţă a iluminatului stradal, a picat în plenul de vineri al Consiliului local Timişoara.

Primarul Nicolae Robu a acuzat din nou “Grupul împotriva Timişoarei” că deşi s-a primit unda verde de la Consiliul Concurenţei, PSD blochează binele oraşului, s-a enervat şi le-a spus social-democraţilor că prelungesc cu cel puţin încă două săptămâni posibilitatea ca muncitorii STPT să poată repara defecţiunile prezente în sistemul de iluminat public stradal şi nici becurile arse.

“Stăm de mult timp fără operator de întreţinere a sistemului de iluminat public. A durat extrem de mult până am primit toate avizele, cel mai greu am obţinut avizul de la Consiliul Concurenţei, dar mi-a parvenit în această săptămână avizul lor şi cred că e timpul să trecem imediat la punerea la punct a iluminatului, pentru că sunt străzi în beznă de multe luni”, a spus în şedinţă primarul Nicolae Robu, în timp ce un consilier local PNL a atras atenţia că sunt firme în Timişoara care lucrează şi în schimb de noapte, dar că acei angajaţi refuză să meargă la lucru noaptea, din cauza beznei de pe străzi.

Rugăminţile edilului au rămas fără răspuns din partea grupului de consilieri ai PSD, care au anunţat că nu vor vota proiectele de pe lista suplimentară pentru că nu ştiu despre ce este vorba, ei primind lista abia în dimineaţa votului şi au considerat gestul primarului ca pe un abuz. “Ne aruncaţi nişte hârtii pe masă pe care noi trebuie să le votam. Nu ne puteţi obliga să le votăm. Nu s-au mai întâlnit în istoria oraşului asemenea abuzuri”, a spus Daniela Idolu, şeful grupului consilierilor PSD din Consiliul Local, care a subliniat că nu o amânare de două săptămâni aruncă oraşul “în colaps”, ci situaţia nerezolvată de mult mai mult timp.

Nu a lipsit schimbul de replici, primarul susţinând că dacă pe lista suplimentară s-ar fi aflat vinderea sediului PSD, l-ar fi votat imediat. Edilul le-a promis PSD-iştilor că PNL le va demonstra că noua conducere a STPT va reuşi să asigure întreţinerea iluminatului public stradal cu bani mai puţini decât sub precedenta conducere Goia.

Primarul spune că proiectul va putea fi repus pe ordinea de zi peste două săptămâni.

Comentarii

comentarii