Acasă Sport Timişoara Saracens RCM UVT aşteaptă jucători străini

Timişoara Saracens RCM UVT aşteaptă jucători străini

DISTRIBUIȚI

timisoara saracensClubul de rugby Timişoara Saracens RCM UVT aşteaptă mai mulţi jucători străini care vor întări echipa, acoperind linia întâi, linia a treia şi un fundaş, a anunţat Duşan Filipaş, vicepreşedintele clubului.

    ”Vor veni trei jucători din Tonga, vom avea doi jucători din Africa de Sud şi un jucător român. Acoperim şi linia întâi, a treia şi un fundaş”, a afirmat, pentru presă, Filipaş.

    În ceea ce priveşte calendarul pregătirilor, săptămâna viitoare echipa începe testele, după această minivacanţă, iar în prima săptămână din martie campioana va pleca la Băile Herculane, pentru un cantonament.

    ”Aşteptăm pe la jumătatea lunii martie să înceapă Cupa României, dar nu avem, încă, un calendar final pe acest subiect. Despre despărţiri sonore, aş spune că nu avem, dar vor fi şi despărţiri. Am ajuns la un număr consistent de jucători, nu vor fi foarte multe despărţiri, dar vor fi câteva şi nu sonore”, a adăugat Filipaş.

    Întrebat de presă dacă Timişoara Saracens este valoric superioară ediţiei trecute de campionat, din punct de vedere al acoperirii posturilor, vicepreşedintele clubului a precizat că nu, întrucât în această fază, ”din cei şase jucători, cinci sunt la 21-22 de ani, de perspectivă, pe care vrem să-i dezvoltăm, să-i naturalizăm”.

    ”Aţi văzut, Steve (Shennan, n. red.) a debutat la naţionala României cu două eseuri, au fost doar cuvinte de laudă despre el. Vor mai urma în acest an una-două naturalizări din jucătorii străini pe care i-am dezvoltat şi de care am avut grijă în această perioadă”, a punctat Filipaş.

    Potrivit acestuia, prin aducerea jucătorilor străini aduşi la club acum, se gândeşte schimbul de generaţii care se va întâmpla în mod natural peste doi ani, datorită vârstei pe care o au unii jucători.

    ”Trebuie să ne gândim deja la schimbul de generaţii”, a spus Duşan Filipaş.
 
    În altă ordine de idei, vicepreşedintele clubului de rugby timişorean mai afirmat că Timişoara a folosit cel mai mic număr de jucători străini, situându-se pe penultimul loc, mai ales cu naturalizarea lui Steve, iar în iunie, urmează alte două naturalizări.

    ”În prima fază, nu (sunt probleme, n.r.), dar pe termen mediu şi lung, pentru România, nu este benefică reducerea numărului de străini, pentru că noi nu avem acea bază de selecţie atât de bogată încât jucătorii străini să ia locul jucătorilor români”, a explicat Filipaş.  (Sursa AGERPRES)

Comentarii

comentarii