Acasă Cultura Timișoara: Se strâng materiale pentru un pom de Crăciun de 15 metri...

Timișoara: Se strâng materiale pentru un pom de Crăciun de 15 metri din doze de aluminiu care va lumina Piața Libertății

1633
DISTRIBUIȚI

EcoStuff România începe construcția possibiliTREE, o instalație de artă urbană realizată din doze de aluminiu recuperate de la timișoreni, înaltă de peste 15 metri, care va lumina Piața Libertății, în timpul sărbătorilor de iarnă.

PossibiliTREE, proiect realizat împreună cu Lidl, reprezintă o alternativă sustenabilă a pomului de Crăciun, realizată cu sprijinul comunității, din materiale recuperate, cu o structură care va permite folosirea instalației mai mulți ani. Sistemul de iluminat va fi o combinație între vechi și nou, între tradiție și inovație, bazat atât pe energie convențională cât și regenerabilă, din două motive: primul este datorat istoriei Timișoarei, de prim oraș iluminat electric din Europa continentală, iar al doilea datorat viitorului si anume acela de Capitală Culturală a Europei, o capitală pe care timișorenii și-o doresc verde și sustenabilă.

PossibiliTREE- ul va fi înconjurat de mai mulți mini-possibiliTREES, cu înălțimi cuprinse între 3 și 5 metri, construiți tot din materiale recuperate, care vor putea fi adoptați de diverse companii sau instituții.

Pe aceasta cale, timișorenii sunt invitați să participe la cea mai mare campanie de colectare selectivă de după “cu.podu –  Cel mai mare pod de pet-uri din lume”.

Voluntarii EcoStuff au nevoie de mii de doze de aluminiu întregi, neturtite, cd-uri, ambalaje de soluții de curățenie, cauciucuri, componente  de biciclete, bucăți de geam colorat, pahare de plastic de unică folosință, cutii de lemn, bubble wraps (lista completă se găsește pe site-ul EcoStuff – http://ecostuff.ro/possibilitree/)

Toți cei care vor să se implice pot aduce materialele menționate începând de Marți 19 Septembrie, la “fabrica de brazi”, în incinta fostei Fabrici de Țigări din Timișoara – pentru detalii sunt rugați să ia legătura cu organizatorii proiectului – https://www.facebook.com/ecostuff.romania/

Scopul instalației este de a oferi alternative creative și de a demonstra că bradul de Crăciun tăiat din pădure poate fi cu ușurință înlocuit fie de unul deja plantat, fie de unul creativ, construit din materiale neconvenționale și recuperate, de către diverși artiști locali sau ong-uri. Astfel vom avea în fiecare an ceva nou, asigurând diversitatea necesară unui oraș câștigător al titlului de Capitală Europeană a Culturii. În acest mod, aliniem Timișoara în rândul orașelor europene care au renunțat la tăierea bradului de Crăciun din centrul orașului, în favoarea unuia sustenabil, creativ și inovator, un pom de Crăciun al întregii comunități.

 

 

Comentarii

comentarii