Acasă Actualitate Timișoara și Cluj-Napoca, clasate în top 20 cele mai sănătoase orașe de...

Timișoara și Cluj-Napoca, clasate în top 20 cele mai sănătoase orașe de locuit din lume, devansând München sau Copenhaga

2290
DISTRIBUIȚI

Timișoara și Cluj-Napoca se află în top 20 cele mai sănătoase orașe de locuit din lume, constată un studiu realizat de experții platformei money.co.uk, un site britanic care compară și analizează cele mai sănătoase țări și orașe din lume, în funcție de costurile alimentelor, de infrastructura de transport, de rata obezității, de nivelul poluării, de infracționalitate sau de siguranță. Potrivit clasamentului realizat de money.co.uk, Timișoara se află pe locul al 15-lea, iar Cluj-Napoca pe poziția a 16-a, devansând orașe precum München (Germania) sau Copenhaga (Danemarca), arată Calea Europeană.

Cele două orașe din România au obținut scoruri favorabile în ce privește siguranța, nivelul mai redus al poluării și o rată scăzută a obezității populației. Cluj-Napoca și Timișoara se numără printre orașele care au beneficiat cel mai mult de apartenența României la UE, Clujul fiind Capitală Europeană a Tineretului în 2015, iar Timișoara urmând să dețină titlul de Capitală Culturală Europeană în 2023. Orașele aflate pe primele trei poziții în acest clasament sunt Valencia (Spania), Madrid (Spania) și Lisabona (Portugalia).

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii