Acasă Actualitate Timișoara și Karlsruhe, înfrățite și pe calea undelor, prin intermediul UPT

Timișoara și Karlsruhe, înfrățite și pe calea undelor, prin intermediul UPT

DISTRIBUIȚI

Înfrățirea orașelor Timișoara și Karlsruhe (Germania), realizată în urmă cu 30 de ani, a însemnat și o oportunitate de colaborare între instituții de învățământ, iar Universitatea Politehnica Timișoara a stabilit încă de atunci un parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate din Karlsruhe, prorectorul acesteia, Franz Quint, fiind și profesor onorific al UPT.

Bunele relații de colaborare au fost întărite acum și cu o înfrățire pe „calea undelor”.

În seara zilei de 8 mai 2022, din clădirea „Electro” a Universității Politehnica Timișoara, cadre didactice și studenți ai Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, precum și invitați ai acestora, au luat legătura pe calea undelor cu colegii lor de la universitățile similare din Karlsruhe și  Halle, marcând 30 de ani de la înfățirea celor două orașe.  Legătura de radioamator a fost asigurată de Liviu Soflete (ANCOM), YO2BCT și de radioamatorii din „Electro”: YO2TEX, YO2LQR și YO2PET (Florin Alexa, Cirpian Dughir, Teodor Petrița).

S-au adresat saluturi și felicitări, iar părțile au reiterat dorința de a îmbunătăți colaborarea între cele două universități, spre folosul reciproc al acestora și al comunităților pe care le deservesc.

Chiar dacă legătura a s-a desfășurat în condiții de QRM (recepție) puternic, schimburile cordiale au continuat cu QRO (creșterea puterii de emisie). Până va avea loc schimbul de QSL (confirmarea recepției), partenerii, acum și pe calea undelor, și-au adresat tradiționalul 73 (salutări)!

Iar dacă intențiile se vor materializa, e posibil ca, nu peste mult timp, la Universitatea Politehnica Timișoara, unde există un nucleu de radioamatori, să fie înființat și un radioclub.

Comentarii

comentarii