Acasă Editorial Timișoara și tramvaiul 6

Timișoara și tramvaiul 6

4498
DISTRIBUIȚI

Tramvaiul 6 – un ”vai” al timișorenilor. Cunoscut tuturor, de la elevi, studenți, până la persoane active sau pensionari, scoaterea traseului acestui tramvai a fost motiv de vâlvă. Lumea s-a revoltat pe ”fostul nemuritor” Goia, fost director al RATT, criticat de oameni, presă, administrație, dar iertat de fiecare dată de primarul nostru, Robu, pentru că era prieten cu Chiș Culiță, noul ”primar” al Timișoarei. A plecat, în sfârșit, Goia, lăsând în urma sa un dezastru greu de evaluat: salarii neplătite, linii abandonate, bălării printre liniile de tramvai, murdărie în stațiile de tramvai, semințe, resturi de țigări, un tablou jalnic! Circulația mijloacelor de transport în comun este de departe incomparabilă cu cea care exista cândva, la Timișoara, cu respectarea orarelor, cu respectul oamenilor pentru acest sistem.

Acum, Sorin Supuran, PNL, va avea o misiune grea. În primul rând, va trebui să explice celor care vor pune întrebări, dacă este adevărat faptul că relansarea traseului tramvaiului 6 este o ”picătură” de imagine pentru un start ”fericit”? Dacă este adevărat că blocajul s-a rezolvat pentru intrarea glorioasă a noului director RATT în marea salvare a transportului timișorean? Lista întrebărilor poate continua, dar una dintre ele mă urmărește: când se va face curățenie generală în stațiile mijloacelor de transport public? Când vom vedea stația de tramvai, chiar din fața hotelului Continental, ce este un mestec dizgrațios de ierburi, țigări și gumă de mestecat, curată, pentru o adevărată Capitală Culturală Europeană?

Când vor apărea, la fel ca în toată Europa, numele Timișoarei, alături de titlul din 2021, pe mijloacele de transport public, pentru a transmite timișorenilor mesaj constant de bucurie pentru o mare realizare?

Tramvaiul 6 este o poveste, o istorie, a o parte a Timișoarei. Poate fi folosit chiar în strategia de imagine a orașului, dacă se face cu înțelepciune, cu iubire față de călători, cu grație față de o istorie excepțională. Tramvaiul 6 este parte a studenției, a emoțiilor pentru întâlniri, a grabei pentru o îndatorire (chiar mică!).

Dacă ar putea să vorbească, multe ar avea de spus…

Timișorenii l-au primit cu satisfacție, dar și cu multe dileme.

Comentarii

comentarii