Acasă Actualitate Timişoara spune: “Nu drogurilor şi traficului de fiinţe umane!”

Timişoara spune: “Nu drogurilor şi traficului de fiinţe umane!”

400
DISTRIBUIȚI

USAMVB Timișoara şi Ambasada Statelor Unite ale Americii au organizat, marți, 7 noiembrie, o dezbatere cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene cu tema „Nu droguri, nu traficul uman!”.

De ce a fost organizat acest eveniment la USAMVB Timişoara? Prof. univ. dr. Cosmin Popescu, rectorul universităţii a explicat: „A fost o decizie comună pentru a organiza dezbaterea, dar proiectul a venit ca o necesitate împotriva acestui fenomen care există la nivel naţional şi nu îl putem ascunde. Aici la USAMVB Timişoara, învaţă mii de tineri şi mai important decât a combate este a preveni. Astfel, am dorit să transmitem un mesaj puternic din partea USAMVB şi a celorlalte instituţii ale statului şi a Ambasadei SUA pentru a se înţelege că studenţii noştri şi ceilalţi tineri din Banat să nu aibă asemenea preocupări şi trebuie să evite consumul de droguri şi traficul de persoane”, a spus prof. Cosmin Popescu.

Evenimentul a avut loc în colaborare cu instituții importante ale statului român situate în primul eșalon al luptei împotrivă traficului și consumului de droguri și al traficului de persoane. De asemenea, la dezbatere au fost invitați reprezentanții Prefecturii Timiș și ai Consiliului Județean Timiș, dar și ai Ligii Studenților și ale structurilor ce luptă direct cu fenomenele infracționale: DIICOT, Poliția Județeană Timiș, Jandarmeria, Poliția de Frontieră, Agenția Națională Antidrog, Agenția Națională împotrivă Traficului Uman, reprezentanți ai Autorității Naționale a Penitenciarelor.

„Obiectul de activitate al Ambasadei SUA implică şi campanii de combatere a traficului de droguri şi de fiinţe umane. Fenomenul este unul global şi România este o sursă şi de tranzit pentru victime, dar România încearcă, în acelaşi timp, să ajute victimele acestui fenomen. Ambasada SUA lucrează foarte bine cu Agenţia Naţională de Combatere a Traficului de Persoane, cu DIICOT şi cu alte instituții ale statului român. Suntem interesaţi şi de zonele de la graniţă care sunt afectate de acest flagel pentru a-l combate”, a spus consilierul politic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, Matthev Jones.

Comentarii

comentarii