Acasă Eveniment Timișoara, sub asediul imigranților

Timișoara, sub asediul imigranților

2183
DISTRIBUIȚI

De la sfârșitul anului 2020, Timișoara pare a fi sub asediul imigranților. Dacă înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie, mai vedeai câte unul câte trei alogeni tuciurii pe străzi veniți de peste mări și țări africane, iată că de cinci luni, când mergi prin oraș, ai senzația că te-ai rătăcit, că ai nimerit într-o zonă străină.

La tot pasul întâlnești grupuri de câte 3 -5 indivizi foarte tineri, cu vârste cuprinse între  17 -18 – 30 de ani, cu nasurile în celulare și firele în urechi, vorbind cu călăuzele sau cu amicii ajunși deja în Germania. Ei au două centre de adunare, îngrozind populația: izlazul de lângă Auchan, zona calea Aradului (foto), și vis-a-vis de Gara de Nord Timișoara.

De asemenea, ei fac coadă și la casele de schimb valutar, îndeosebi, la cea de pe bulevardul Dragalina. Aici zi de zi ei vin pentru a-și schimba euroii. Ironia este că atunci când acești imigranți vor să părăsească Timișoara să ajungă în Germania, ei sunt întorși de la graniță, înapoi în România, deși se dau cu capul de toți copacii că ei nu vor să mai revină aici.

Iată ce spune Vio, dovedind și cu o poză clară: ”Timişoara e sub un asediu silenţios, însă nu discret. Hoardele de imigranţi afgani ocupă tot mai multe teritorii în oraş. Zona comercială din nordul oraşului este aproape ocupată, la fel spaţiul din gara centrală. Autorităţile locale, judeţene, guvernamentale ignoră, la propriu, fenomenul. Astăzi (luni 12 aprilie), în zona Auchan, tinerii afgani erau uşor agresivi, pe moment doar între ei…!!!”.

Poliția Locală Timișoara nu prea are ce să le facă, totuși susține că, atunci când imigranții sunt depistați pe străzile din oraș, ei sunt ridicați și predați către Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș. Persoanele prinse sunt predate pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei. Ei intră ilegal, dar unii reușesc să își facă rost de acte de solicitare de azil.

Comentarii

comentarii