Acasă Actualitate Timișoara, sub asediul prafului ”în forță”

Timișoara, sub asediul prafului ”în forță”

550
DISTRIBUIȚI

Timișorenii sunt condamnați la boală, sub ironia administrației locale care îi sfidează pe față. ”Avem (aproape) cel mai curat aer din țară”, cam acesta este mesajul pe care primarul Nicolae Robu îl flutură timișorenilor de fiecare dată când i se spune că stăm prost la calitatea aerului. Nici nu mai amintim acum despre ”smogul de Timișoara” din ultima lună, ci dorim să le arătăm primăriei și edilului cam cum stăm la capitolul PRAF.

Participanții în trafic pe Calea Circumvalațiunii au avut neplăcuta surpriză, joi după amiaza, prin jurul orei 16.00, să li se aștearnă brusc pe parbrize pânză de ceață, care era de fapt pânză de praf care provenea de la demolări de ziduri exterioare. Pietonii și-au acoperit instantaneu fețele, iar șoferii au dat drumul la apă să-și limpezească parbrizele.

De la astfel de lucrări provine praful care a inundat orașul, nicidecum de la schimbările climatice. Iată praful pe care primăria Timișoara refuză să îl vadă, folosind date măsurate cu aparate ținute la umbra brazilor, pentru a nu contoriza exact particulele nocive din aer. Dar nu doar aici este ”accidentul” poluant, pentru că tot orașul este plin de astfel de șantiere deschise care produc praf. Desigur, așteptăm ca primarul să spună că avem ”minți tulburi”, pline de venin, care lovesc în dezvoltarea în forță a cetății.

Comentarii

comentarii