Acasă Actualitate Timișoara te îndrăgesc, cu artista vizuală Luminița Cosmescu

Timișoara te îndrăgesc, cu artista vizuală Luminița Cosmescu

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 1 mai, la Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara, a avut loc vernisajul expoziției “Timișoara te îndrăgesc” a artistei vizuale prof.univ.dr. Elena Luminița Cosmescu, membră a Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara (UAPT).

Manifestarea culturală a atras un număr mare de iubitori de artă, chiar dacă a fost Ziua internațională a muncii, și a început minivacanța de Paști și mulți  timișoreni au plecat din oraș.

Prof. Cosmescu a mărturisit că expoziția este o promovare a activității sale cultural-artistice.

“Eu sunt profesor de artă în învățământul timișorean sunt și artist plastic în UAPT. Mă regăsesc foarte mult în ceea ce fac în timpul liber. E vorba de pictură mai mult sau mai puțin, dar în mod special grafica și gravura mă reprezintă. O fac cu succes și foarte mulți sunt încântați de operele mele”, a spus prof. Cosmescu.

Care ar fi mesajul expoziției?

Prof. Luminița Cosmescu a adăugat:

“Eu organizez de multă vreme expoziții cu brandul Timișoara te îndrăgesc! Eu m-am atașat mult de Timișoara, iubesc Timișoara, țin mult la acest oraș și îl îndrăgesc foarte tare. Eu sunt și ghid turistic în țară și străinătate și apăr orașul, deși nu m-am născut aici”.

Expoziția cuprinde 33 de tablouri, pictură și grafică și s-a desfășurat la Centrul de proiecte al Primăriei Timișoara de pe strada Vasile Alecsandri.

Expoziția personală este dedicată Timișoarei, realizată în tehnica grafică peniță tuș, sub formă de monotipie, gravură.

Lucrările înfățișează obiective din Timișoara. Dincolo de surprinderea în lucrări a unor clădiri și locuri din Timișoara sau din alte locuri, ceea ce transpare este afecțiunea pentru oraș și sensibilitatea potențată de exercițiul artistic.

“Artă pe care o veți descoperi pe simezele expoziție, grafică, pictură și gravura să vă aducă bucurie, pace, liniște și împlinire spirituală și tot ceea ce e mai frumos cu prilejul sărbătorilor pascale”, a fost mesajul artistei.

Eugen Morărița, solist al Operei Naționale Române Timișoara, a deschis expoziția cu un colaj de melodii clasice interpretate la vioară.

Luminița Cosmescu este artist plastic, a studiat specializarea Grafică la Facultatea de Arte.  Lucrările artistei sunt de grafică – peniță, dar abordează și acuarela sau acrilic.

A participat la o serie de expoziții în grup, dar și personale, tabere de creație. A urmat un master la Paris. A avut o serie de expoziții în diaspora.

Lucrările sale se află în colecții personale sau pe simezele unor instituții de cultură sau rezidențe particulare.

Comentarii

comentarii