Acasă Actualitate Timișoara tot nu are un aquapark, în timp ce Nymphaea Oradea a...

Timișoara tot nu are un aquapark, în timp ce Nymphaea Oradea a avut, doar în august, încasări de peste 1 milion de euro

DISTRIBUIȚI

În iunie 2015, în Consiliul Local, se cerea municipalității să dea drumul studiului de fezabilitate pentru amenajarea unui aquapark în Timişoara, pe un teren de 8 hectare, aflat în proprietate Primăriei Municipiului Timişoara, o investiție care ar fi adus venituri substanțiale bugetului local. Evident că edilul Timişoarei, domnul Nicolae Robu a respins această solicitare, argumentând ca nu trebuie aglomerate anumite zone din oraş.

În martie 2016, într-o audiență live pe facebook, primarul Nicolae Robu le transmitea timişorenilor că nu se va face un aquapark în Timişoara, pentru că nu este eligibil un astfel de proiect pe fonduri europene. După nu foarte mult timp, edilul se răzgândeşte şi spune că va da drumul studiului de fezabilitate pentru un parc acvatic în Timişoara, iar valoarea investiției fiind undeva la maximum 15.000.000 de euro. 15.000.000 de euro, că doar vorbim de cel mai tare aquapark din S-E Europei!!!

Municipalitatea nu este în stare sa reabiliteze un parc în centrul orașului, însă visează la cel mai spectaculos aquapark!

Ceea ce nu știe edilul orașului și nici măcar nu pare interesat să afle, este că un asemenea parc acvatic într-un oraş din România se ridică undeva la o valoare de maximum 8.000.000 de euro!!! Diferența de până la 15.000.000 euro ce drumuri apucă?

Orașe precum Brașov, Cluj, Oradea, Sibiu, Galați, București au de ceva vreme un asemenea aquapark, iar mai nou, Sânnicolau Mare (oraș cu un număr de locuitori ce trece ușor de 12.000 de suflete) culmea, tot cu un primar liberal, speră ca într-un timp relativ scurt să finalizeze această investiție, cu bani de la bugetul local și cu ajutorul unui credit.

Aquapark-ul Nymphaea din Oradea, cel mai mare complex acvatic din vestul României, care a împlinit pe 10 septembrie doi ani de funcţionare, este tot mai căutat. În primul an, Nymphaea a avut 318.000 de vizitatori, iar în cel de-al doilea numărul acestora a crescut la peste 350.000. Încasările au crescut şi ele, fără ca preţurile biletelor să fie mărite, de la 16,2 milioane lei în primul an, la 20,7 milioane lei în cel de-al doilea. Luna august a acestui an a fost cea mai bună de la inaugurarea aquapark-ului încoace, fiind înregistrate încasări de peste 1 milion de euro, mai precis de 5,1 milioane lei, şi un număr de peste 80.000 vizitatori. Realizat cu o investiţie de 20 milioane euro, jumătate din fonduri UE, Aquapark-ul Nymphaea are o suprafaţă amenajată de 68.000 metri pătraţi, înconjurată cu gard inclusiv spre malul Crişului. Clădirea principală are o suprafaţă de aproape 4.000 mp.

”Timișoara, cu peste 300.000 de locuitori nu are un asemenea obiectiv, pentru că edilul orașului, tot liberal, din 2012, visează frumos, sperând ca cineva să realizeze această importantă investiție pentru oraș, pe care mai apoi să și-o însușească ca fiind marea lui realizare (a se vedea plăcuțele de prin parcuri sau de pe fântânile publice din cartiere realizate unele și prin anul 1999, purtând numele lui Nicolae Robu).

Dacă orașe mai mici au capacitatea financiară de a realiza un asemenea obiectiv, înseamnă că problema orașului Timișoara o reprezintă administrația liberală, incapabilă de o asemenea lucrare, care ar aduce venituri substanțiale la bugetul local, rezolvând astfel o parte din problemele STPT sau ale Colterm SA!

Soluții există la tot pasul, însă trebuie să le vezi, să te apleci asupra lor, cântărind cu responsabilitate, pentru ca orașul să beneficieze de o dezvoltare coerentă, eficientă și durabilă!”, spune Alex Dascalu, Pro România Timiș.

Comentarii

comentarii