Acasă Cultura Timișoara va deveni orașul care va avea al patrulea teatru – Lulughi...

Timișoara va deveni orașul care va avea al patrulea teatru – Lulughi Shukar

DISTRIBUIȚI

În urmă cu peste 60 de ani, Timișoara devenea primul oraș din Europa cu trei teatre: român, maghiar și german.

Urmând tradiția de inovare a Timișoarei, cu asistență financiară din granturile Spațiului Economic European, asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană dorește ca Timișoara să redevină primul oraș din Europa cu o conformație culturală unică: teatru românesc, teatru maghiar, teatru german și teatru rom.

În acest sens în perioada 02 – 07.11.2018 la Timișoara aufost prezenți reprezentanții Oslo Musikakkademi, dr. Martha Smith și dr. Haakon Smith, partenerii norvegieni în dezvoltarea Lulughi Shukar – comapania de teatru rom din Timișoara.

Pe parcursul vizitei, musafirii norvegieni s-au întâlnit cu reprezentanții teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely, reprezentanții Federației Comunităților Evreiești din România și reprezentanții școlii de muzică „Pro Muzica” coordonată de oamenii de cultură romi Lavinia și Gabi Muzicaș. Rolul acestor întâlniri a fost de a stabili o rețea de susținere pentru implementarea proiectului Teatrului Rom, fiecare din entitățile mai sus menționate urmând a avea un rol în cadrul acestui proiect.

„ O atât de strânsă relație de colaborare interculturală și o diversitate așa de mare de resurse culturale, reprezintă premisa succesului pentru viitorul proiect LULUGHI SHUKAR – compania de teatru rom din Timișoara” a menționat doamna Martha Smith, doctor în muzică și om de teatru cu o răsunătoare carieră internațională.

Proiectul va reprezenta colaborarea a minim trei minorități din județul Timiș, care își vor uni resursele pentru această nouă premieră timișoreană.

 

Comentarii

comentarii