Acasă Actualitate Timișoara va găzdui ediția a XVI-a a Congresului Național de Drumuri și...

Timișoara va găzdui ediția a XVI-a a Congresului Național de Drumuri și Poduri. Invitați din România și din străinătate

DISTRIBUIȚI

La Timișoara, între 21 și 24 septembrie 2022, va avea loc a XVI-a ediție a Congresului Național de Drumuri și Poduri. Evenimentul este organizat de Asociația Profesională de Drumuri și Poduri din România, împreună cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Congresul este un eveniment de importanţă naţională, organizat o dată la 4 ani, la care sunt invitați specialişti din domeniul infrastructurii rutiere, proiectanţi, consultanţi, constructori, dar şi administratori ai reţelelor de autostrăzi, drumuri naţionale, drumuri judeţene, străzi.

Din România sunt invitați să participe reprezentanții administrațiilor de drumuri naționale și locale, ai societăților de construcții, ai producătorilor de utilaje, ai învățământului superior, cercetători și proiectanți, autorități locale. Din străinătate, vor participa reprezentanți ai unor firme renumite de construcții de drumuri și poduri, cercetare și consultanță. Temele la această ediție se referă la administrarea, întreținerea și exploatarea drumurilor și podurilor, mobilitatea urbană și rurală, infrastructuri reziliente (structuri rutiere, terasamente), operațiuni de stabilizare în lucrările de reabilitare a drumurilor, soluții inovatoare în infrastructura rutieră.

Evenimentul va avea loc la Timișoara Convention Center. Joi, la deschiderea oficială a congresului, vor fi prezenți și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Comentarii

comentarii