Acasă Actualitate Timișoara Verde 2022

Timișoara Verde 2022

DISTRIBUIȚI

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș lansează proiectul „Timișoara Verde”, pentru a aduce o schimbare în comportamentul timișorenilor cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor, întreținerea și păstrarea spațiului urban curat, precum și la stimularea participării și a solidarității în rândul acestora.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, prin programul Corpului European de Solidaritate și susținut de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID).

Ideea și necesitatea proiectului au apărut după ce FITT a observat un grad ridicat de implicare în rândul tinerilor la alte acțiuni de ecologizare derulate în 2021, împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID).

Organizatorii urmăresc să ofere un exemplu de solidaritate în comunitatea timișoreană, pentru care propun următoarele activități, pe o perioadă de 12 luni:

Crearea unui grup extins de voluntari activi și preocupați de schimbările climatice; activități de ecologizare în cartiere; activități de coeziune a grupului de voluntari; activități de informare cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor; activități educaționale și de informare pentru tinerii care fac parte din grupul de voluntari.

Această inițiativă se va concentra în mare parte pe cartierele în care funcționează centrele de tineret, cu implicarea comunității din jurul acestora, dar nu numai, toți timișorenii fiind invitați să se implice.

Timișoara Verde oferă numeroase oportunități de implicare, așadar se lansează oficial și apelul de voluntari pentru acest proiect.

Atribuțiile celor ce se vor implica vor fi următoarele: implicarea în activitățile de ecologizare din cartiere; informarea comunității cu privire la activitățile  din cadrul proiectului; participarea la activitățile educaționale și de coeziune a echipei de voluntari; raportarea internă a activităților desfășurate și organizarea și planificarea lunară a activităților ce urmează a fi desfășurate.

Înscrierile se fac AICI până în data de 13 februarie, iar pentru mai multe informații despre desfășurarea proiectului, urmăriți pagina de facebook FITT.

 

 

Comentarii

comentarii