Acasă Actualitate Timișoreanul Corneliu Vaida a găsit mormântul tatălui său vandalizat. Poliția a identificat...

Timișoreanul Corneliu Vaida a găsit mormântul tatălui său vandalizat. Poliția a identificat rapid făptașul

DISTRIBUIȚI

Revoluționarul Corneliu Vaida, un cunoscut activist civic în Timișoara, a găsit mormântul tatălui său profanat. Crucea de mozaic a fost smulsă de soclu și culcată pe mormânt, iar vaza din mozaic – spartă. 

„Ca un om care a văzut destule în cei peste 60 de ani de când fac umbra pământului, nu sunt multe lucrurile care m-ar putea șoca. Dar când mergi de Ziua Morților să pui o coroană și să aprinzi o lumânare la mormântul părintelui tău și îl găsești profanat, asta chiar e șocant în Timișoara anului 2023”, a scris Corneliu Vaida pe pagina sa de Facebook.

Cum de s-a întâmplat asta? Cine a făcut-o? I-a luat doar 15 minute să afle. Și asta de la muncitorii care fac monumente și cruci din mozaic, pe care i-a rugat să remedieze mormântul. 

„Vin muncitorii, constata, îmi spun scurt “200 de lei va costa”, accept și oamenii se apucă de treaba. Cum Dumnezeu e posibil așa ceva? Întreb eu retoric… și nu numai. Păi au fost ăștia de au făcut mormântul ăsta barosan de marmură. Ca să ducă plăcile de marmură la mormântul lor, a trebuit să dea jos crucea matale, că altcumva trebuia ridicate plăcile și erau și așa grele de câteva sute de kile, zice unul din muncitori”, a mai povestit Vaida, care după ce a rezolvat problema cu muncitorii, s-a dus la Secția 2 Poliție să depună o plângere.

Polițiștii s-au mișcat repede și în 24 de ore au găsit vinovatul.

„În cimitire sunt mai multe firme care se ocupă de morminte și cruci. Sunt firme concurente, unele nici nu știu dacă au acte. Cert este că polițiștii l-au identificat în nici 24 de ore pe cel care a dărâmat crucea de pe mormântul tatălui meu. Era unul care a lucrat la mormântul vecin, el a spus că ar fi venit singur să repare stricăciunea. Nu am cerut înapoi cei 200 de lei plătiți celor care au reparat mormântul, las pomană. Dar mă voi judeca cu cel care a făcut stricăciunile. Voi cere 10.000 de lei și voi dona banii la Salvați Copiii”, a mai spus Corneliu Vaida. 

Comentarii

comentarii