Acasă Actualitate Timișorenii abonați la Colterm îngheață în apartamente, iar primarul Dominic Fritz se...

Timișorenii abonați la Colterm îngheață în apartamente, iar primarul Dominic Fritz se mută în vilă nouă. Una evaluată la peste 300.000 de euro

DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz se mută în casă nouă. Se muta pe strada Eneas, într-o vilă încălzită cu gaz, fugind de pe bv. General Ion Dragalina, unde are încălzire de la Colterm. Vila are o valoare de peste 300.000 de euro, au declarat pentru Ziua de Vest mai multe surse. Asta în timp ce zeci de mii de timișorenii abonați la Colterm riscă să rămână fără căldură și fără apă caldă peste iarnă, E.On anunțând că pe 25 octombrie va opri livrările de gaz către compania locală de termoficare.

Sursele noastre nu știu sigur dacă Fritz va cumpăra sau va închiria locuința de pe strada Eneas, însă ne asigură că este vorba despre o proprietate evaluată la aproximativ 330.000 de euro, deținută (până acum) de un cetățean italian, directorul firmei DEL BONO & CO SA Timișoara. De câteva zile la vila în care se va muta primarul lucrează de zor o echipă de muncitori.

Conform primei declarații de avere, redactată în noiembrie 2020, primarul avea mai multe conturi, atât în Germania, cât și în România. Ar avea strânși, în total, puțin peste 19.000 de euro și 1.000 de lei. În plus, conform aceluiași document, deține și acțiuni în valoare de aproximativ 35.000 de euro la diferite companii. În ceea ce privește datoriile, acesta menționase mai multe împrumuturi din campania electorală, totalizând 87.000 de lei. La venituri, primarul a menționat un salariu de 41.705 euro, de la Administrația Prezidențială Germană, pentru perioada ianuarie – septembrie 2019, dar și alți 8.748 de lei, proveniți din închirierea unui apartament.

În iunie, Fritz și-a actualizat declarația de avere. În conturi, în total, primarul are acum puțin peste 18.500 de euro și 38.500 de lei. A scăpat și de datorii, poate și pentru că partidele au primit de la bugetul de stat banii cheltuiți în campanie. Din noiembrie până în iunie, însă, apare o nouă donație pentru campania electorală, una de 25.000 de lei, de la București. Valoarea acțiunilor deținute a crescut, până la aproximativ 40.000 de euro. De această dată, la venituri apare și indemnizația de 28.052 de lei primită de la Primăria Timișoara pentru ultimele luni ale anului trecut.

Vă amintim că, în această vară, primarul Dominic Fritz s-a însurat cu Yiran Lin. Soția primarului, ofițer pentru acțiuni umanitare în cadrul ONU, a și născut pe 8 octombrie, fetița celor doi primind numele Maya Luming Lin. Veniturile soției primarului ar urma să apară de abia de anul viitor în declarațiile de avere ale acestuia.

Am încercat să luăm legătura cu primarul Dominic Fritz, pentru a ne spune dacă închiriază sau cumpără casa respectivă, de ce a ales să se mute din zona Iosefin și din ce venituri își permite această mutare. Am încercat în repetare rânduri să luăm legătura și cu Bogdan Marta, consilierul personal al primarului, dar acesta susține că este ocupat și nu poate răspunde.

Revenim atunci când vom primi răspunsuri fie din partea primarului, fie din partea consilierului său personal.

Comentarii

comentarii