Acasă Actualitate Timişorenii care aruncă deşeuri peste crengile rupte de furtună ar trebui amendaţi

Timişorenii care aruncă deşeuri peste crengile rupte de furtună ar trebui amendaţi

1073
DISTRIBUIȚI

Au trecut aproape două săptămâni de la teribila furtună din data de 17 septembrie, iar străzile şi parcurile din Timişoara sunt tot pline de crengi, care deja încep să se usuce.

Mai grav este că cetăţenii văzând mormanele de vreascuri cred că e rostul de a arunca peste ele tot ce găsesc prin case şi prin curţi – cauciucuri, wc-uri ieşite din uz, moloz, dulapuri stricate, cutii de carton, pături vechi şi rupte, sticle şi borcane, saltele putrede şi orice gunoi. Problema este că, dacă furtuna a fost ceva obiectiv, de care nu poate fi tras la răspundere nimeni, faptul că timişorenii certaţi cu civilizaţia abandonează deşeuri pe marginea străzilor, pe spaţiul verde, înseamnă infracţiune.

Poliţia Locală a transmis că cetăţenii nu trebuie să arunce gunoaiele pe spaţiul public şi să formeze rampe clandestine, fiindcă vor fi sanţionaţi. Există chiar camere de luat vederi, care filmează non stop tot ce se întâmplă pe străzi. Amenda este cuprinsă între 500 lei – 2.500 lei. Poliţia şi Primăria Timişoara atenţionează că Retim va strânge toate crengile căzute, dar nu trebuie să fie acoperite cu deşeuri de tot felul.

Comentarii

comentarii