Acasă Actualitate Timișorenii l-au huiduit pe George Simion, liderul AUR: “Gunoiule, mincinosule, manipulatorule!”, “Pentru...

Timișorenii l-au huiduit pe George Simion, liderul AUR: “Gunoiule, mincinosule, manipulatorule!”, “Pentru ce am luptat în Revoluţia asta?”

1070
DISTRIBUIȚI

Șeful noului partid apărut meteoric pe eșicherul politic românesc, AUR, a venit la Timișoara pentru a comemora eroii Revoluției din 1989, deși nimeni nu l-a invitat. Alături de câteva zeci de susținători, George Simion s-a pus în fața clădirii Operei din Timișoara și a ținut un discurs în ton cu doctrina formațiunii sale și cu acțiunile precedente ale organizației. La fața locului s-a iscat un adevărat conflict verbal cu revoluționarii clasici ai Timișoarei, fiind necesară intervenția jandamilor pentru împiedicarea apariției unui scandal deschis.

”În afara faptului că ne-am adunat aici, îi avem alături pe revoluționarii adevărați, nu pe scandalagii. Aplauze pentru ei. Binele va înfrânge răul. Oameni de AUR, vă mulțumim, sunteți aproape 600.000, cinste vouă. Nu vom avea altceva de făcut, în anii care vin, decât să stăm alături de oamenii onești, oamenii sinceri care iubesc acest popor și care îl iubesc pe Dumnezeu. ”, a fost discursul lui Simion.

“Gunoiule, mincinosule, manipulatorule!”, “Pentru ce am luptat în Revoluţia asta? Ruşine să vă fie, tâlharilor!”, ”Nenorocitule”, “Provocator nenorocit”, s-a strigat din mulţime la adresa lui George Simion, care şi-a continuat discursul.

Din fața Operei, alaiul AUR s-a îndreptat spre Catedrala Mitropolitană, unde au dorit să aprindă mai multe candele. Aici, ei au fost opriți din nou de revoluționari, și situația a fost, din nou, la un pas să degenereze.

A fost din nou necesară intervenția jandarmilor, care au oprit degenerarea situației.

Societatea Timişoara a transmis, miercuri, un protest faţă de intenţia liderului Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, de a participa la manifestările de comemorare a Revoluţiei de la Timişoara. Reprezentanţii societăţii acuză că doi ofiţeri implicaţi în reprimarea Revoluţiei – Francisc Tobă şi Nicolae Roman – au ajuns parlamentari AUR, iar fără a se dezice de ei şi fără a le cere demisia, Simion nu va putea participa la manifestări.

Comentarii

comentarii