Acasă Actualitate Timișorenii leșină pe capete în mijloacele de transport în comun. STP Timișoara...

Timișorenii leșină pe capete în mijloacele de transport în comun. STP Timișoara spune că tramvaiele vechi nu au climă din fabricație

1328
DISTRIBUIȚI

În ultimele zile, temperaturile extrem de ridicate din Timișoara au îngreunat viața cetățenilor mai ales în interiorul încăperilor, unde nu există instalații de climatizare.

Situația pare și mai grea în autobuze, tramvaie și troleibuzele STPT, atunci când nu funcționează clima. La redacția ZIUA de Vest au sunat mai mulți cetățeni care s-au plâns că a circula cu mijloacele de transport în comun este o încercare mult prea mare când afară se înregistrează 35 -40 de grade. Au fost patru cazuri de cetățeni care au fost luați de ambulanță din cauza căldurii excesive din mijloacele de transport în comun, fiindcă li s-a făcut rău.

Ce spune STPT?

”În toate mijloacele de transport în comun ale STPT, există climă, mai puțin în tramvaiele de proveniență germană cele vechi, fiindcă nu au fost dotate cu climă încă din fabricație. Din păcate, se mai întâmplă ca să se mai defecteze sistemul la unele mijloacele de transport, chiar din cauza căldurii mult prea mari. Atunci, acestea sunt retrase în depou și înlocuite cu altele care au. Șoferii STPT sunt foarte pregătiți, dar se întâmplă când o altă mașină le intră în față brusc, atunci ei trebuie să apese frâna în mare viteză pentru a evita accidentul. Situațiile probabil îi deranjează pe unii cetățeni, dar acesta este traficul din Timișoara foarte aglomerat și șoferii noștri nu au cum să îl schimbe, dar ei încearcă să își facă treaba cât mai bine să nu îi pună în situații dificile pe călători”, a explicat Cosmin Bradu, purtător de cuvânt STPT.

Comentarii

comentarii