Acasă Sănătate Timişorenii sunt îndemnaţi să se protejeze contra HIV şi a celor cinci...

Timişorenii sunt îndemnaţi să se protejeze contra HIV şi a celor cinci virusuri hepatice cu… prezervativul

576
DISTRIBUIȚI

strainu-cercel-timisoara

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, manager general al Institului Naţional de Boli Iinfecţioase „„Matei Balș” a venit tocmai de la Bucureşti, vineri, 4 iulie, pentru a transmite timişorenilor să fie foarte atenţi atunci când îşi aleg partenerul pentru sex.

 

Şi înainte de toate, oamenii să se protejeze contra temutului virus HIV sau împotriva celor cinci tipuri de virusuri hepatite cu… prezervativul.

„Dacă doriţi să aveţi o relaţie de cuplu este bine să mergeţi să vă căutaţi la doctor pentru HIV, virus hepatic B, respectiv C. Dacă testele sunt negative, timp de 3-6 luni de zile folosiţi prezervativul. Mai mergeţi încă o dată la medic, mai repetaţi o dată testele, dacă ies negative, atunci puteţi renunţa la prezervativ. Un alt exemplu practic este următorul – dacă vreţi să stabiliţi rapid o relaţie de cuplu şi nu aveţi răbdarea necesară, e bine să pipăiţi persoana din faţa dumneavoastră la nivelul gâtului. Dacă aţi constat că există ganglioni faceţi nişte teste împreună. Este primul test, nu treceţi la atac pentru că riscaţi”, i-a îndemnat pe timişoreni prof. dr. Adrian Streinu Cercel, vineri.

Cu acest prilej a fost inaugurată şi Campania naţională HIV Street Art la Timişoara. HIV Street Art este un proiect care se adresează tinerilor expuși la risc, transmiţând, prin intermediul imaginilor, mesaje despre recunoașterea comportamentului la risc, testare, acceptarea diagnosticului și continuarea vieţii. La eveniment au participat medici specialişti din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara și reprezentanţii UNOPA – Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA.

Comentarii

comentarii