Acasă Actualitate Timișorenii sunt invitați la o seară fascinantă alături de Mircea Cărtărescu, la...

Timișorenii sunt invitați la o seară fascinantă alături de Mircea Cărtărescu, la UVT

DISTRIBUIȚI

Iubitorii de literatură sunt invitați la o seară fascinantă, dedicată pasiunii pentru litere și traducere, în compania a doi oameni și scriitori extraordinari: Mircea Cărtărescu și Bruno Mazzoni!

Evenimentul va avea loc în data de 31 mai, începând cu ora 18:00, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara.

Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai apreciați scriitori contemporani, va împărtăși cu cei prezenți gândurile și experiențele sale legate de procesul de creație literară.

Acesta este un moment unic în care puteți afla mai multe despre sursele sale de inspirație și tehnicile pe care le folosește pentru a da naștere unor opere remarcabile.

“Alături de Mircea Cărtărescu, avem onoarea de a-l găzdui pe Bruno Mazzoni, un talentat traducător și interpret literar, care va dezvălui secretele artei de a reda cu fidelitate esența operei unui autor într-o altă limbă. Vom descoperi cum traducerea poate să fie o formă de artă în sine și cum ne poate ajuta să înțelegem și să apreciem mai profund cărțile și autorii din alte culturi”, îndeamnă UVT.

“Moderatorul serii, Mircea Mihăieș, ne va ghida prin această călătorie fascinantă în lumea literaturii și traducerii, punând întrebări relevante și facilitând dialogul dintre invitați și public”, este mesajul UVT.

Pentru a participa la eveniment, este necesară înregistrarea prealabilă, prin 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐮𝐥𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞, 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐨𝐧𝐢𝐛𝐢𝐥 AICI.

Indiferent dacă sunteți în căutare de inspirație, doriți să vă extindeți orizonturile culturale sau pur și simplu să petreceți o seară minunată în compania unor personalități de marcă, acest eveniment nu trebuie să vă lipsească din agenda voastră!

Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023. Eveniment organizat cu sprijinul CTP.

 

Comentarii

comentarii