Acasă Cultura Timişorenii sunt invitaţi la Ziua Cooperării Europene, pe o parte şi pe...

Timişorenii sunt invitaţi la Ziua Cooperării Europene, pe o parte şi pe alta a graniţei cu Ungaria

1243
DISTRIBUIȚI

Ziua Cooperării Europene are ca principal obiectiv celebrarea cooperării între regiuni și țări europene. În fiecare an, în întreaga Europă, sunt organizate evenimente cu scopul de a atrage atenţia publicului larg cu privire la beneficiile cooperării teritoriale. În acest context, timişorenii sunt  invitaţi să participe la un eveniment original, organizat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria.

Acesta se desfăşoară pe ambele laturi ale graniţei, în 25-26 septembrie 2017 la Debrecen, Ungaria, iar în 28-29 septembrie 2017, la Timișoara, România.

“Vă așteptăm pe toți să vă alăturați acestei sărbători pline de culoare, marcată de numeroase surprize, cum ar fi panouri foto tematice, cu decupaje și accesorii creative, un pavilion ROHU, precum și o serie de concursuri cu premii. Obiectivul evenimentului nostru este de a creşte gradul de conştientizare cu privire la prezenţa cooperării teritoriale şi a importanţei acesteia în regiune, într-un context informal, incluziv și atractiv, prin implicarea unei categorii cât mai largi de public: părţi interesate, potenţiali beneficiari şi cetăţenii din zona de frontieră, inclusiv a celor care, în mod obișnuit, nu sunt implicați în iniţiative europene”, este mesajul organizatorilor. Ziua Cooperării Europene este o campanie coordonată de Programul Interact, cu sprijinul Comisiei Europene, Parlamentului European şi Comitetului Regiunilor.

 

Comentarii

comentarii