Acasă Actualitate Timişorenii sunt invitaţi să „stea de vorbă cu inima lor”: Screening gratuit...

Timişorenii sunt invitaţi să „stea de vorbă cu inima lor”: Screening gratuit pentru bolile cardiovasculare

387
DISTRIBUIȚI

Până duminică, 22 iunie, între orele 11 –19, timişorenii sunt invitaţi să „stea de vorbă cu inima lor”, în cadrul unui program de screening gratuit pentru bolile cardiovasculare.

Cetăţenii interesaţi pot veni la cortul special MedLife situat la intersecţia străzii Mărăşeşti, cu strada Victor Vlad Delamarina, pentru a-şi verifica tensiunea arterială şi a-şi face un test de glicemie, în cadrul campaniei “Stai de vorbă cu inima ta!”. Totodată, o echipă de specialişti MedLife le va oferi timişorenilor recomandări privind cauzele şi factorii de risc în afecţiunile cardiovasculare şi despre cum pot fi acestea prevenite.
Campania „Stai de vorbă cu inima ta” se adresează în principal persoanelor cu vârste de peste 40 de ani, cu antecedente sau cazuri de boli cardiovasculare în familie. Printre cele mai predispuse la apariţia bolilor cardiovasculare se numără persoanele în vârstă, diabeticii, persoanele obeze şi supraponderale. Campania îşi propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la riscurile bolilor cardiovasculare şi importanţa screening-ului anual pentru diagnosticul în stadii incipiente şi pentru prevenţia acestor afecţiuni. Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, aproximativ 60% din totalul deceselor înregistrate într-un an fiind datorate acestor afecţiuni.

Comentarii

comentarii