Acasă Actualitate Timișorenii sunt tot mai nemulțumiți de oraș. Record de sesizări la Poliția...

Timișorenii sunt tot mai nemulțumiți de oraș. Record de sesizări la Poliția Locală

742
DISTRIBUIȚI

O bună parte din volumul de muncă al polițiștilor locali vine ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni. În ultimii ani numărul acestora a crescut constant: 8.833 în 2016, 10.496 în 2017 și 11.900 anul trecut. În primele șase luni din 2019, s-a răspuns deja la 6.384 de sesizări telefonice și scrise. Polițiștii locali consideră că acest lucru arată că încrederea acordată de către cetățeni este tot mai ridicată.

Cele mai multe sesizări sunt referitoare la autoturisme parcate neregulamentar, urmând pe locul doi, într-un top al sesizărilor, cele din domeniul disciplinei în construcții, referitoare la neîntreținerea unor clădiri și la efectuarea de lucrări fără autorizație de construcție. Pe locul trei sunt sesizările de mediu, majoritatea fiind legate de curățenie și abandonarea de resturi. Pe locul patru se află cele referitoare tulburarea ordinii și liniștii publice, zgomot și consum de alcool pe domeniul public, iar pe locul cinci sunt sesizările referitoare la autovehiculele abandonate.

Alte situații semnalate de cetățeni se referă la prezența persoanelor fără adăpost, activități de comerț fără autorizație sau nerespectarea altor acte normative din domeniu, deținerea de animale de companie fără acord și lăsarea acestora în libertate sau desfășurarea activității de transport persoane în regim de taxi fără respectarea prevederilor legale. Poliția Locală Timișoara reamintește cetățenilor că pot semnala diverse situații care contravin normelor legale și intră în competența Poliției Locale la numerele de telefon 0256.968, 0256.246.112 sau la adresa de email contact@politialoctm.ro.

Comentarii

comentarii