Acasă Actualitate Timișorenii vor plăti de două ori căldura de la Colterm

Timișorenii vor plăti de două ori căldura de la Colterm

1778
DISTRIBUIȚI

Situația disperată de la Colterm l-a făcut pe primarul Nicolae Robu să ia măsuri urgente. În data de 20 decembrie, Compania Locală de Termoficare Colterm S.A. Timişoara a solicitat promovarea unui proiect de hotărâre în Consiliul Local al Municipiului Timişoara pentru aprobarea contractului de cesiune a creanței Aquatim SA asupra Colterm SA către Municipiul Timișoara, ca urmarea a înţelegerii dintre părţi. ”Având în vedere faptul că datoria acumulată a Colterm SA aduce prejudicii situației economice a Aquatim SA, părțile au convenit semnarea unui contract de cesiune de creanță prin care suma care reprezintă prețul cesiunii de creanță va fi achitata de către Municipiul Timișoara în contul majorării de capital social datorate de aceasta către Colterm SA. Aquatim SA furnizează către Colterm  SA  apa necesară producerii energiei termice”, se precizează în expunerea de motive care însoțește proiectul de hotărâre.

Datoriile cumulate ale Colterm SA către Aquatim SA sunt de 10,9 milioane lei (exclusiv penalități), datorii acumulate în timp din lipsa fondurilor necesare pentru achitarea acestora.

Timișorenii vor plăti astfel de două ori energia termică furnizată de Colterm, o dată pe factura emisă de societate și a doua oară din taxele și impozitele plătite primăriei.

Comentarii

comentarii