Acasă Administraţie Timișorenii vor putea din nou să își plătească impozitele și taxele locale...

Timișorenii vor putea din nou să își plătească impozitele și taxele locale la oficiile poștale

DISTRIBUIȚI

Începând de luni, 12 decembrie, timișorenii vor putea din nou să își plătească impozitele și taxele locale la cele 18 oficii poștale din oraș. Acest lucru deoarece Poșta Română a câștigat licitația deschisă de Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara pentru „serviciul de plată a impozitelor și taxelor locale prin terți”.

„Acordul cadru are o durată de 48 de luni, cu contracte subsecvente anuale, iar valoarea maximă a comisionului  plătit de primărie este de 4 milioane de lei pentru cei patru ani (4.142.838,42 lei). Astfel, de luni, 12 decembrie 2022, contribuabilii timișoreni persoane fizice vor putea achita la poștă taxele și impozitele locale. Din 16 septembrie 2022 nu s-au mai încasat în cadrul oficiilor poștale taxele și impozitele locale. Finalizarea achiziției serviciilor de plată a fost întârziată de necesitatea obținerii unor clarificări de la Agenția Națională de Integritate, cât și de la Agenția Națională de Achiziții Publice, care au formulat mai multe solicitări legate de anumite aspecte legale ce privesc unul dintre ofertanții la această licitație, fapt pentru care perioada de derulare s-a prelungit până la lămurirea acestora”, transmit reprezentanții primăriei.

Cu această ocazie, aceștia precizează că, din 26 decembrie până în 13 ianuarie, programul cu publicul al Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara va fi suspendat, dar amenzile, taxele speciale și alte taxe locale, cum ar fi taxa de achitare a domeniului public vor putea să fie plătite și în această perioadă la oficiile poștale.

Comentarii

comentarii