Acasă Administraţie Timișul a împărțit peste nouă milioane de lei, bani alocați suplimentar din...

Timișul a împărțit peste nouă milioane de lei, bani alocați suplimentar din cotele de TVA pentru drumuri județene și comunale

469
DISTRIBUIȚI

Timișul a primit suplimentar suma de aproape 9,7 milioane de lei, bani cu care să se repare drumurile județene și comunale. Vineri, în cadrul unui plen extraordinar, Consiliul Județean a aprobat modul în care se alocă aceste sume. Din păcate, cele 9 milioane acoperă doar zece procente din totalul solicitărilor lansate de comune.

În total, 9,655 de milioane de lei au venit suplimentar în județ pentru a fi folosite la drumurile județului. Vineri, în cadrul unei ședințe de plen extraordinare, CJT a aprobat alocarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale urmare rectificării bugetului de stat pe anul 2021. Cei mai mulți bani, adică aproape trei milioane de lei, vor fi alocați pentru drumurile județene. Aproape, pentru că, surpriză, pe ultima sută de metri, suma de 140.000 de lei a fost luată de la acest capitol și alocată, printr-un amendament votat de toată lumea, au fost alocate pentru două primării. Ambele sunt conduse de primari de la USR PLUS, ambele având inițial scrisă cifra zero în dreptul alocărilor pentru drumuri comunale. Până la urmă Dumbrăvița a primit 80.000 de lei, iar Foeni 60.000 de lei, banii fiind luați de la drumurile județene.

Explicația situației a fost dată chiar de președintele CJ Timiș, Alin Nica.

”Din cauza transmiterii cu întârziere a unor solicitări din partea primăriilor de sume pentru drumuri comunale”, a spus în plen Nica.

Pe listă apar și nenumărate alte comune, în număr de 12 care în dreptul lor au alocări zero. Pentru a vă da seama cât de norocoase sunt cele două comune, să spunem că prin banii alocați au fost acoperite cereri din județ în valoare de doar zece la sută din totalul solicitat.

”Din sumele pe care le-au solicitat primăriile, practic disponibilul a fost de zece la sută. Avem solicitări de peste o sută de milioane, 104 milioane, iar suma totală pentru drumuri comunale și județene este de 9,7 milioane”, a mai declarat Alin Nica.

Comentarii

comentarii