Acasă Actualitate Timișul ar putea colabora cultural cu regiunea poloneză Wielkopolska

Timișul ar putea colabora cultural cu regiunea poloneză Wielkopolska

DISTRIBUIȚI

Delegația din regiunea Wielkopolska, din Polonia, condusă de Henryk Szopiński – președintele Comisiei de Cultură din cadrul Parlamentului Regional Wielkopolska a vizitat și Consiliul Județean Timiș, după ce a avut o întâlnire similară și la Primăria Timișoara.

Delegația a participat la discuții privind implicarea instituției timișene în sprijinirea investițiilor în infrastructura culturală și în organizarea a numeroase eveniment culturale și artistice în acest an.

”Regiunea de Vest este principala destinație investițională a României, după București-Ilfov. Ne bucurăm de o dezvoltare exemplară a unor ramuri importante ale industriei, precum componenta automotive, cea de servicii și IT. Am căutat să fructificăm aceste avantaje punând în lumină diversitatea patrimoniului cultural și întreaga moștenire arhitecturală. De asemenea, un proiect foarte important care ne-a pus pe harta Europei este titlul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, care deja a atras un număr important de turiști. Vom continua să promovăm valorile județului nostru prin intermediul celor 6 instituții de cultură subordonate ce vor găzdui unele dintre cele mai importante evenimente ale anului.”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa.

În cadrul vizitei, oaspeții și-au exprimat interesul de a dezvolta o colaborare culturală în următorii ani, iar ca dovadă, la vizita avută la Muzeul Național de Artă Timișoara, s-au stabilit deja pași concreți pentru o viitoare expoziție ce va evidenția dialogul cultural dintre cele două regiuni.

 

Comentarii

comentarii