Acasă Actualitate Timișul are de azi strategie de realizare a pistelor de biciclete din...

Timișul are de azi strategie de realizare a pistelor de biciclete din județ

DISTRIBUIȚI

Alin Nica, liderul Consiliului Județean Timiș a semnat contractul prin care va fi elaborată strategia pentru realizarea pistelor de biciclete. Asocierea formată din două firme din Ungaria, Mobillissimus Kft., Ertekterv Kft și una din România, Planificatio SRL. a câștigat licitația inițiată de Consiliul Judeţean Timiş la începutul acestui an.

Liderul asocierii, Mobillissimus Kft, este o companie din Ungaria cu experiență internațională relevantă în planificarea și integrarea rețelelor velo, dar și a găsirii de soluții smart pentru mobilitatea urbană.

Astăzi, imediat după semnarea contractului a avut loc și prima ședință de lucru a echipei mixte condusă de liderul de proiect, Antal Gertheis.

Prin “Strategia pentru realizarea pistelor de biciclete în județul Timiș – Velo Timiș”, Județul Timiș intenționează să stabilească direcțiile de dezvoltarea a infrastructurii aferente ciclismului și cicloturismului, a anunțat vicepreședintele CJT, Cristian Moș.

Strategia va trebui să respecte câteva linii directoare: obținerea unui document complex și modern, care să fundamenteze politicile publice de la nivel

local, conform modelelor de bună practică existente în domeniu; sa fie elaborată cu respectarea criteriilor cheie de calitate utilizate în evaluarea documentelor strategice la nivel european: relevanță, eficacitate, eficiență, consecvență și coerență, pragmatism, sustenabilitate/durabilitate, transparență, cooperare și coordonare; să fie formulată în urma parcurgerii unui proces participativ de planificare strategică, menit să asigure consultarea și implicarea factorilor locali interesați și a comunității; să fie utilă în vederea demonstrării și susținerii necesității unui portofoliu de proiecte care va fi înaintat spre finantare prin diverse surse de finanțare pe care le vor putea accesa entitățile publice și private; să fie realizată prin utilizarea unor tehnici și instrumente moderne de planificare strategică: procesarea și analiza de date statistice și trenduri identificate la nivel local, județean, regional și național, formularea de previziuni socio-economice, analiza unor factori de mobilitate; să fie însoțită de un Plan de Acțiune, structural, care să includă: actiuni, durată, responsabilități, ținte cheie, valoarea estimativă a investițiilor și, nu în cele din urmă, raportată la sursele de finanțare identificabile în prezent, disponibile prin accesarea de finantări și/sau mobilizarea unor instrumente de creditare și/sau investiții private.

”Așteptarea mea este ca până la finalul anului să avem deja o idee clară legată de investițiile pe care putem să începem să le facem în următorul exercițiu financiar„, a spus Moș după semnarea contractului.

 

Comentarii

comentarii