Acasă Actualitate Timișul, lider național la vaccinare în ultima săptămână. „Oamenii de aici sunt...

Timișul, lider național la vaccinare în ultima săptămână. „Oamenii de aici sunt muncitori, cu reacții și atitudini smart, dar și cumpătați în tot ce fac”

585
DISTRIBUIȚI

Joi, 8 aprilie, prefectul Zoltan Nemeth (USR PLUS) a anunțat că în perioada 30 martie – 5 aprilie, județul Timiș a fost lider la vaccinarea împotriva COVID-19, raportat la numărul de locuitori. Deputatul liberal Marilen Pirtea a găsit și o explicație: spiritul timișenilor.

Având în vedere că de miercuri s-a dat drumul și vaccinării în cabinetele medicilor de familie, prefectul consideră că cifra actuală, de aproximativ 2.400 de doze administrate la 100.000 de locuitori pe săptămână, poate crește și mai mult. Momentan, cifrele nu îi dau neapărat dreptate, în prima zi de la debutul campaniei pilot, doar zece persoane vaccinându-se împotriva COVID-19 la mediul de familie, în special din cauza serului folosit, produs de AstraZeneca.

„În momentul de față, județul Timiș este lider pe plan național la numărul de vaccinări efectuate în perioada 30 Martie- 5 Aprilie raportat la 100.000 de locuitori. Ținând cont și de faptul că, începând de ieri, în Timișoara, iar mai apoi și la nivel național, se vor efectua vaccinări și în cabinetele medicilor de familie, suntem optimiști că acest număr va fi în continuă creștere. Imunizarea este un prim pas către revenirea la normalitate”, a scris joi dimineață prefectul Zoltan Nemeth pe pagina sa de Facebook.

Situația a fost comentată, tot pe Facebook, și de Marilen Pirtea, deputat PNL Timiș și rector al Universității de Vest. Acesta consideră că timișenii, pe de o parte, „sunt muncitori, cu reacții și atitudini smart, dar și cumpătați în tot ce fac” și, pe de alta, că au „profilul luptătorului”.

„Sunt convins că Timișoara este bogată și prosperă, ca și întregul Banat, pentru că oamenii de aici sunt muncitori, cu reacții și atitudini smart, dar și cumpătați în tot ce fac. Și pentru că au grijă de sănătatea lor, ca și de minte și suflet, prețuind valorile educației și culturii.

Se vede că profilul oamenilor din comunitățile timișene este profilul luptătorului, învățat să muncească, să câștige, să-și atingă scopurile, să respecte și să ceară respect, să-și asume responsabilitatea, inclusiv pentru sănătatea lui și a celorlalți. Lupta noastră cu epidemia de Covid-19 este mai intensă ca oricând. Suntem pe primul loc, chiar și peste București, iată că cifrele vorbesc de la sine”, a scris și deputatul Marilen Gabriel Pirtea, tot joi, la orele prânzului.

Comentarii

comentarii