Acasă Actualitate Timișul nu intră și în primăvară în criza gazului. S-a găsit soluție...

Timișul nu intră și în primăvară în criza gazului. S-a găsit soluție pentru zona Deta la Ministerul Energiei

638
DISTRIBUIȚI

Era să fie din nou criză… de gaz, în Timiș. Nu s-a ajuns la această criză, din fericire. S-a găsit o soluție la Ministerul Energiei. Aici a fost o ședință unde s-a hotărât obligația OMV Petrom de a licenția conducta de gaz pentru ca mai apoi să o predea la TransGaz fără întreruperea livrării furnizării de gaze în zona Deta și în celelalte localități, întâlnire unde au participat reprezentanții Instituției Prefectului Timiș, ai TransGaz, ai OMV Petrom, ai ANRE, ai Consiliului Județean Timiș și ai primăriilor din zona Deta.

„Mă bucur că au fost luate în considerare toate adresele noastre oficiale și am fost ascultați atât formal cât și informal cu privire la riscurile uriașe care ar fi decurs din oprirea alimentării cu gaz a zonei Deta. Am făcut tot posibilul pentru orașul Deta, am participat la zeci de întâlniri, am explicat și am convins factorii de decizie. Iată că eforturile mele nu au fost inutile. Un mare mulțumesc domnului secretar de stat Doru Vișan care a dat dovadă de profesionalism și o atitudine impecabilă pe parcursul soluționării crizei gazului” a spus primarul din Deta, Petru Roman.

De la 1 martie, OMV Petrom a anunțat că vor rămâne fără gaz gospodăriile din Deta, Denta. Moravița, Banloc și Voiteg. Anul trecut, în prag de iarnă, oamenii din aceste localități au mai trecut printr-o astfel de criză. Pentru a rezolva această criză, la final de 2018, OMV și-a asumat sprijinul activității furnizorilor și distribuitorilor prin accesul la Sistemul Național de Transport Gaze până la data de 1 martie 2019, iar de la această dată, conform înțelegerii, urma ca Delgaz Grid și Premier Energy (distribuitori în zonă), împreună cu ANR și Transgaz să identifice soluția tehnică și legală pentru a asigura alimentarea cu gaze naturale a localităților care au fost afectate de criza gazului în Timiș, prin preluarea conductei d ela OMV Petrom, dar se pare că distribuitorii nu vor să facă acest lucru pentru că această conductă necesită investiții.

Până la urmă, gazul nu a mai fost întrerupt, iar la Ministerul Energiei a fost decisă continuarea alimentării cu gaz.

 

Comentarii

comentarii