Acasă Actualitate Timişul – pregătit să acceseze bani europeni pentru reabilitarea şcolilor speciale

Timişul – pregătit să acceseze bani europeni pentru reabilitarea şcolilor speciale

DISTRIBUIȚI

calin dobra

Călin Dobra, vicepreşedinte CJ Timiş: „Timişul trebuie să fie conectat la tot ce înseamnă perioadă de finanţare 2014-2020”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, s-a întâlnit, zilele trecute, cu reprezentanţii Autorităţii de Management POS Mediu şi cu reprezentanţii Comisiei Europene, care monitorizează şi negociază cu România finanţarea pe 2014-2020 a Programuluii Operaţional Sectorial Mediu. „În cadrul acestei întâlniri am analizat stadiul proiectului privind sistemul integrat de management al deşeurilor din Timiş, cel mai mare proiect la nivelul judeţului Timiş, care, la ora asta, conform graficului, va fi dus la bun sfârşit fără alte probleme, încheindu-se în perioada de finanţare actuală şi, în acelaşi timp, s-a făcut şi o analiză împreună cu domnul director Ilie Vlaicu, de la Aquatim, privind stadiul implementării proiectelor societăţii comerciale Aquatim”, sune Dobra. Ce s-a desprins din această întâlnire este programarea pe 2014-2020. Următorul pas va fi discuţia aplicată pe axele prioritare de dezvoltare din cadrul acestui program, alocându-se sume pe fiecare axă, în urma dicuţiilor care vor fi cu judeţele şi cu regiunile în parte. 

„Avem obligaţia să fim conectaţi pentru a porni din start cu depuneri de proiecte în momentul în care se vor deschide cereri de finanţare”

Tot zilele trecute, la Tulcea, în spiritul aceleiaşi teme, dar pe POR, Călin Dobra a participat la o întâlnire convocată de vicepremierul Liviu Dragnea, în cadrul întâlnirii analizându-se contractele în derulare la ora aceasta. „Este vorba de parcul tehnologic pentru energie alternativă şi restaurarea Castelului Huniade, dar, foarte important, s-a discutat alocarea financiară pe cele şase axe prioritare de dezvoltare în cadrul acestui program şi domeniile majore de intervenţie. Au fost discuţii aplicate, concrete, pentru domeniile de activitate şi sper eu de bun augur pentru ceea ce urmează pentru Timiş şi regiune, pentru că acest program este gestionat în cadrul ADR. Ce s-a desprins foarte important din cele două întâlniri este o perioadă de pregătire, iar Timişul trebuie să fie conectat la tot ce înseamnă perioadă de finanţare 2014-2020, trebuie să creăm o echipă care să monitorizeze aceste programe şi avem obligaţia să fim conectaţi pentru a porni din start cu depuneri de proiecte în momentul în care se vor deschide cereri de finanţare, proiecte viabile, ce vor duce la dezvoltarea judeţului Timiş. Este obligatoriu ca judeţul Timiş să se conecteze pe o axă ce se referă la reabilitarea clădirilor instituţiilor publice – eu aici văd o discuţie, un proiect, atât pentru şcolile speciale cât şi pentru centrele de plasament”, mai spune Dobra.

 

Comentarii

comentarii