Acasă Actualitate Timișul primește șase milioane de euro pentru cumpărarea de microbuze electrice pentru...

Timișul primește șase milioane de euro pentru cumpărarea de microbuze electrice pentru primării și școlile din administrarea CJT

DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni au aprobat luni solicitarea de fonduri europene nerambursabile pentru cumpărarea de microbuze electrice școlare. Acestea pot fi solicitate de unitățile administrative teritoriale din județ, dar și de CJT pentru unitățile din subordine.

Între 25 și 28 de microbuze școlare full-electric vor putea fi achiziționate cu fonduri nerambursabile de către UAT din Timiș, județul având alocate șase milioane de euro. Un număr de 63 de unități administrativ teritoriale timișene au delegat către CJ Timiș dreptul de reprezentare pentru depunerea cererii de finanțare din fonduri PNRR Componenta C15 – Educație.Din păcate, nu toate cererile vor putea fi satisfăcute, așa că va fi un concurs cu punctaje pentru diferite categorii.

În prezent, cele mai multe școli din județ dețin microbuze cu combustibil clasic, cu o vechime de peste 7 ani și care acoperă doar parţial nevoia de mobilitate a elevilor.

Repartizarea microbuzelor verzi se va face pe baza unor criterii de departajare stabilite prin Ghidul apelului, în limita sumei alocate pe județ. Beneficiarii finali vor trebui să respecte condițiile privind asigurarea exploatării mijloacelor de transport primite.

„Ne bucurăm că atât de multe primării au răspuns solicitării noastre și au delegat sarcina de a aplica în numele lor. Principala noastră intenție este facilitarea accesului elevilor către unitățile de învățământ. Suntem conștienți de cerințele europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și facem eforturi să le respectăm, în special prin crearea unei rețele de transport verde în județ”, a declarat președintele Consiliului județean Timiș, Alin Nica.

 

Comentarii

comentarii