Acasă Actualitate Timișul – sub amenințarea apelor! A fost emis Cod Portocaliu! Prefectul de...

Timișul – sub amenințarea apelor! A fost emis Cod Portocaliu! Prefectul de Timiș le cere primarilor să fie pregătiți să intervină, dacă va fi cazul

721
DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiș Eva Andreaș, cea care conduce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, le-a cerut primarilor să fie pregătiți să intervină prin comitetele locale de situații de urgență (pe care le conduc aceștia) în caz că râurile depășesc cotele de inundații.

Institutul Național de Hidrologie a emis pentru județul Timiș un cod portocaliu de atenționare hidrologică începând de miercuri, 13 iunie, de la ora 20, până joi, 14 iunie, la ora 24, pe râurile Bega Veche, Bega (judeţul Timiş), Timiş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele Caraş Severin şi Timiş).

Institutul Național de Hidrologie a emis și un Cod Galben, în intervalul 13 iunie, ora 09:00 – 15 iunie, ora 16, pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega (judeţul Timiş), Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele Caraş Severin şi Timiş). INS atenționează că urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare,

Prefectul de Timiș le-a cerut primarilor să urmărească cu atenţie evoluţia situaţiei hidrologice, iar comitetele locale pentru situaţii de urgenţă să monitorizeze cu toată atenţia evoluţia fenomenelor meteorologice, hidrologice şi să fi pregătite în permanenţă pentru a lua măsurile care se impun și să asigure avertizarea și alarmarea populației din zonele de risc.

 

 

Comentarii

comentarii