Acasă Actualitate Timișul va avea zece centre mari de colectare a deșeurilor, finanțate din...

Timișul va avea zece centre mari de colectare a deșeurilor, finanțate din PNRR

DISTRIBUIȚI

ADID Timiș a obținut finanțarea necesară pentru înființarea a zece centre de colectare cu aport voluntar a deșeurilor. Acestea vor fi instalate în tot atâtea localități din județ, iar banii vin din PNRR.

”Felicit directorul ADID Timiș, Lorenzo Barabas, pentru obținerea finanțării necesare înființării centrelor de colectare cu aport voluntar din județul nostru! Consiliul Județean Timiș a susținut de la început scrierea și depunerea cererilor de finanțare pe PNRR – Componenta Managementul Deșeurilor și iată că efortul echipei dă acum cele mai frumoase roade”, a anunțat Alin Nica.

Centrele de colectare sunt utile pentru colectarea separată a deșeurilor menajere reciclabile, deșeuri voluminoase – textile, lemn, anvelope, echipamente casnice electrice și electronice, din construcții și grădină, iar valoarea unui singur centru este de 780.000 de euro. În total, ADID Timiș, pentru 10 centre de colectare, a atras aproape 8 milioane de euro. Centrele vor fi amplasate în Belinț, Biled, Deta, Făget, Ghiroda, Jimbolia, Peciu Nou, Tomnatic, Topolovățu Mare și Satchinez.

”Avem ocazia să demonstrăm că Timișul european este unul curat, cu cetățeni responsabili și atenți la mediul înconjurător!”, mai spune Nica.

Comentarii

comentarii