Acasă Actualitate Timișul va beneficia de o pistă de testare pentru sectorul automotive

Timișul va beneficia de o pistă de testare pentru sectorul automotive

DISTRIBUIȚI

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a participat la o conferință a Intergrupului Automotive din cadrul Comitetului European al Regiunilor. Discuțiile s-au axat pe transformarea cu succes a regiunilor automotive, în contextul provocărilor generate de digitalizare și decarbonizarea transporturilor.

În cadrul intervenției, Alin Nica a abordat modul în care provocările actuale și viitoare (pandemia Covid, tranziția la mobilitatea verde) afectează industria automotive și a menționat câteva dintre planurile județene de transformare. apreciind că administrațiile publice trebuie să dea tonul pentru strategiile din sectorul auto. „Autoritățile publice trebuie să susțină mediul de afaceri. De exemplu, în Timiș, împreună cu jucătorii-cheie din industria auto, vom construi o pistă de testare a condusului autonom cu finanțare publică. Industria va furniza cerințele și know-how-ul și vom construi pista de testare care va emula cerințele pentru un oraș inteligent. Rezultatele adunate vor fi folosite de industria auto, de institutele de cercetare și de universități, dorindu-ne să transformăm județul Timiș într-o destinație de cercetare-dezvoltare în sectorul auto și, prin urmare, în fruntea industriei”, a spus Nica în alocuțiunea sa.

Președintele CJ Timiș a precizat că este important ca toate tranzițiile să ia în considerare adaptarea pieței muncii, iar angajații din sectorul auto să învețe constant noi abilități: „Tranziția, deși condusă de obiective climatice și de concurența economică, trebuie echilibrată cu politici sociale adecvate”.

 

Comentarii

comentarii