Acasă Economic Timişul a bătut Bucureştiul la tranzacţii imobiliare

Timişul a bătut Bucureştiul la tranzacţii imobiliare

DISTRIBUIȚI

Conform datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, în primele două luni ale anului 2009, în judeţul Timiş s-a înregistrat un număr record de operaţiuni în domeniul imobiliar, chiar dacă, în termeni reali, volumul este mai scăzut decât în perioada similară a anului trecut. Dinamica tranzacţiilor imobiliare arată că, deşi s-au înregistrat scăderi faţă de primele două luni ale anului 2008, ca total al volumului de operaţiuni de cadastru şi publicitate imobiliară, Timişul se situează pe locul al doilea la nivel naţional, după Bucureşti.
Pentru luna februarie 2009, judeţul Timiş depăşeşte chiar şi operaţiunile încheiate la nivelul capitalei. Astfel, în lunile ianuarie şi februarie, în judeţul Timiş au fost înregistrate 35.551 de operaţiuni de cadastru şi publicitate imobiliară, în timp ce pentru Bucureşti, numărul acestora este de 41.993.
Comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul operaţiunilor de cadastru şi publicitate imobiliară este într-o scădere evidentă. În 2008, în primele două luni ale anului, în judeţul Timiş se înregistraseră 46.101 operaţiuni faţă de 44.192 înregistrate în capitală.
În luna februarie a acestui an, în judeţul Timiş s-a înregistrat o revigorare spectaculoasă a tranzacţiilor imobiliare astfel încât, cel puţin la volumul de operaţiuni, Timişul a ocupat primul loc pe ţară cu 18.910 de operaţiuni, urmat de judeţul Cluj, cu 15.246 de operaţiuni şi de Bucureşti cu doar 12.190 de tranzacţii imobiliare. Din totalul operaţiunilor de cadastru şi publicitate imobiliară, în luna februarie 2009, la nivel naţional, au fost înscrise 42.720 de tranzacţii imobiliare.
Statistica arată că, în perioada anilor 20005-2009, luna în care la nivel naţional s-au înregistrat cele mai multe tranzacţii imobiliare a fost august 2007, când la nivel naţional s-au consemnat 73.986 de tranzacţii imobiliare.
L.P.

Comentarii

comentarii