Acasă Eveniment Tinerii care au gonit cu ATV-urile prin Piața Unirii, sancționați cu câte...

Tinerii care au gonit cu ATV-urile prin Piața Unirii, sancționați cu câte o amendă de 435 de lei

551
DISTRIBUIȚI

Marți seară, trei tineri au gonit cu ATV-urile printre trecătorii din Piața Unirii și pe străzile adiacente. Miercuri, în jurul orei 20.00, după mai puțin de 24 de ore, Poliția Locală Timișoara i-a identificat și sancționat. Fiecare a primit câte o amendă de 435 de lei (3 puncte-amendă) și două puncte de penalizare.

Polițiștii locali au reușit să îi identifice folosindu-se de imaginile surprinse marți de camerele de supraveghere de pe strada Sergent Constantin Mușat, în care se vedea cum aceștia circulau, puțin înainte de ora 21.30, dinspre Piața Mărăști spre Piața Unirii. Ar fi vorba despre o tânără de 23 de ani și doi tineri de 26 de ani și 29 de ani, cu domiciliul în comuna Mașloc.

„În urma evenimentului neplăcut pentru cetățenii aflați în plimbare pe zona pietonală a orașului, polițiștii locali au identificat în mai puțin de 24 de ore pe cei trei tineri teribilisti care goneau cu ATV-urile prin mijlocul pietonilor”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Sancțiunile au fost aplicate pentru „nerespectarea semnificației indicatorului amplasat la intrarea în piață (accesul interzis – n.r.)”. Faptele celor doi au fost considerate contravenții din clasa I de sancțiuni, pentru care se pot da între 2 și 3 puncte-amendă, adică între 290 și 435 de lei. Cu toate că cei trei au primit amenda maximă prevăzută de OUG 195/2002 (Codul rutier), aceștia pot scăpa achitând 145 de lei, reprezentând jumătate din amenda minimă, dacă o fac în primele 15 zile de la înmânarea procesului verbal.

În ultima perioadă, polițiștii locali au mai avut de-a face și cu alte probleme asemănătoare. Mai persistente ar fi cele legate de motocicliștii care își turează motoarele noaptea, în mod special în zona Stadionului „Dan Păltinișanu” și, mai nou, în zona sediului IPJ Timiș.

Comentarii

comentarii