Acasă Eveniment Tinerii de la Rotaract Timişoara sunt ucenicii lui Moş Crăciun

Tinerii de la Rotaract Timişoara sunt ucenicii lui Moş Crăciun

529
DISTRIBUIȚI

În acest sfârşit de săptămână, în 11 oraşe din ţară, tinerii rotaractieni sunt ucenicii lui Moş Crăciun. În zilele de 17 si 18 Decembrie, între orele 11.00 şi 21.00, Clubul Rotaract Timişoara îi întâmpină pe timişoreni în apropierea hipermarketului Auchan din Iulius Mall, pentru a strânge produse pentru masa de Crăciun a celor cu care viaţa a fost mai puţin darnică. Acţiunea, aflată la a şasea ediţie, îşi propune să strângă un fond de alimente de bază pe care le va dona Fundaţiei Timişoara ’89.

Înfiinţată de scriitorul Petru Ilieşu, sprijinit de un mic grup de prieteni din acea perioadă, Fundaţia "Timişoara ’89" se constituie la data de 30 decembrie 1989 şi este cunoscută ca întâia organizaţie umanitară apărută în România postrevoluţionară. Obiectivul iniţial al fundaţiei a fost acela de a sprijini persoanele vulnerabile (orfani, bătrâni sau persoane cu handicap, familii în situaţie critică din pricina sărăciei, şomeri şi artişti în impas).

Spre a-şi îndeplini misiunea (îmbunătăţirea calităţii vieţii), "Timişoara ’89" – cunoscută la început sub numele de Societatea de Caritate Ecumenică Română – a început prin a face apeluri la organizaţii şi instituţii din străinătate, a colectat şi distribuit îmbrăcăminte, alimente, aparatură medicală, medicamente, utilaje la peste 50.000 persoane.

Comentarii

comentarii