Acasă Promo Tinerii operați prin intervenții în premieră națională, la Spitalul Județean din Timișoara,...

Tinerii operați prin intervenții în premieră națională, la Spitalul Județean din Timișoara, vor pleca acasă până la sfârșitul săptămânii

2259
DISTRIBUIȚI

Cei doi tineri operați la Timișoara, prin intervenții în premieră în România, vor pleca acasă până la sfârșitul săptămânii, anunță reprezentanții Spitalului Județean din Timișoara.

O tânără de 24 de ani și un bărbat de 30 de ani, au fost salvați de chirurgii Prof. Dr. Mihai Ionac și Dr. Adrian Tutelcă, în colaborare cu Dr. Rolf Dammrau, chirurg vascular din Germania, cu experiență redutabilă în chirurgia endovasculară, prin intervenții în premieră în România.

Femeia a fost diagnosticată încă de la naștere cu sindromul May Thurner. În cazul ei vena principală a membrului inferior stâng, în interiorul abdomenului, era îngustată.  Ea a mai suferit o intervenție chirurgicală în urmă cu două luni însă nu a fost de ajuns.

Bărbatul, avea nevoie de o intervenție endovasculară la nivelul arterei iliace. El suferă de o boală anevrismală cu mai multe localizări. „Localizarea este deosebit de gravă, ruptura acestui anevrism putând duce chiar și la deces. Tratamentul se va realiza prin implantarea pentru prima oara în țara noastră a unei proteze special construite pentru artera iliacă (arteră din micul bazin)”, povesteau reprezentanții Spitalului Județean, luni. Dacă în cazul tinerei intervenția a durat aproximativ două ore, bărbatul a stat în sală patru. Ambii însă au fost conștienți pe toată perioada intervențiilor și totul a decurs bine. Intervențiile chirurgicale vor fi decontate de stat iar cei doi pacienți,” spun medicii care au efectuat operația.

Cele două intervenții au fost posibile datorită faptului că SCJUPBT a intrat în programul destinat acestui tip de intervenții, operații hibride, program finanțat de CNAS.

Comentarii

comentarii