Acasă Eveniment TIR încărcat cu peste 22 de tone de tutun de narghilea, în...

TIR încărcat cu peste 22 de tone de tutun de narghilea, în valoare de aproape trei milioane de euro, fără acte de provenienţă, descoperit la PTF Nădlac

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit la Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac un TIR încărcat cu peste 22 de tone de tutun de narghilea pentru care nu existau documente de provenienţă. Valoarea mărfurilor se ridică la aproape trei milioane de euro. 

Poliţia de Frontieră a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că vineri seara, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volan unui automarfar înmatriculat în Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au făcut un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi au descoperit că acesta transporta o cantitate însemnată de tutun pentru narghilea, ambalată în cutii.

„„Din primele verificări a reieşit faptul că operaţiunea vamală necesară tranzitului bunurilor în cauză prin spaţiul comunitar nu este validă şi că există suspiciuni de fraudă în ceea ce priveşte transportul în cauză. Extinzând cercetările, în data de 2 aprilie, o echipă comună formată din lucrători ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Direcţia de Prevenire şi Combaterii a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi reprezentanţi ai Autorităţii Vamale Române s-au deplasat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 22.000 de kilograme tutun pentru narghilea. De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate, şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta documente care să ateste provenienţa acestora”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de 2,9 milioane euro, a fost ridicată de către autorităţi în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

În cauză va fi întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării şi folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

În acest caz, autorităţile române au beneficiat de sprijinul administraţiilor vamale din Belgia şi Germania.

Comentarii

comentarii